مروری بر جدیدترین بررسی های صورت گرفته درپتانسیل به کارگیری پلی ساکاریدهای زیست فعال با منشاء قارچی به عنوان ترکیبات غذایی درمانگر (غذا-دارو)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 786

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCSF01_395

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

به طور کلی پلی ساکارید های قارچی ، طیف وسیعی از بیوپلیمرها به صورت بخشی از دیواره سلولی ، یا اجزای درون سلولی ( به جهت تامین انرژی سلول) و یا ترشحات خارج سلولی ( که به جهت مکانسیم های دفاعی از سلول خارج شده اند) باشند . پلی ساکارید های دارویی با منشاء قارچی به خصوص قارچ های خوراکی و مخمرهای با گرید غذایی ، مولکول های استثنایی و قابل ملاحظه در کاربرد های دارویی ، غذا دارویی و ترکیبات غذایی عملگرا می باشند. دراین مقاله مروری جدیدترین تحقیقات انجام شده در ارتباط با به کارگیری پلی ساکاریدهای زیست فعال با منشاء قارچی به عنوان ترکیبات غذایی درمانگر (غذا -دارو) آورده شده است . در این مقاله مروری ، نتایج محققان و بررسی های بالینی صورت گرفته توسط آنها در سال های مختلف ، در نقش این ترکیبات غذایی به عنوان ترکیبات غذایی عملگر و یا غذا دارو مرور شده است . پلی ساکارید های زیست فعال با منشاء قارچی که بیشتر از خانواده بازیدیومیست ها مشتق می شوند ( و برخی از آسکومیست ها) و همچنین قارچ های خوراکی ، در دهه های اخیر جهت کاربرد های دارویی و غذایی در جنبه های مختلفی از جمله بسیار مورد بررسی قرار گرفته است. در حقیقت برخی از این بیوپلیمر ها (بتا گلوکان ها و یا هتروپلی ساکارید ها) در مسیر ایجاد بازار خود به عنوان داروهای ضد تومور، داروهای پیشگیری کننده(پروفیلاکتیک ها) و یا به عنوان داروهای بهبود دهنده سیستم ایمنی می باشند.این ترکیبات می توانند به عنوان کاندیدهای مناسبی در جهت به کارگیری در فرمولاسیون های جدید غذاهای عملگرا و غذا دارو ها ، بدون هیچ گونه مخاطرات بهداشتی مورد بررسی قرار گیرند . به طور کلی این بیوپلیمرها که توسط قارچ های خوراکی تولید می گردند دارای ویژگی های سلامت بخشی چون تنظیم کننده سیستم ایمنی ، کاهش دهنده کلسترول و قند خون و همچنین ویژگی ضد توموری می باشند.

کلیدواژه ها:

غذاداروها ، ترکیبات غذایی عملگر ، پلی ساکارید های زیست فعال قارچی

نویسندگان

شیما معززی

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

سمیه حیدری

دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Giavasis I, Biliaderis C: Microbial polys accharides _ In Functionl ...
  • Giavasis I: Production of microbial p olysaccharides for use in ...
  • The most important microbial p olysaccharides with food applications are ...
  • Lakhanpal TN, Rana M: Medicinal and nutraceutical genetic resources of ...
  • Wasser SP: Current findings, future trends, and unsolved problems in ...
  • Xie J, Zhao J, Hu DJ, Duan JA, Tang YP, ...
  • O kamura-Matsu T, Takemura K, Sera M, Takeno T, Noda ...
  • Kozarski M, Klaus A, Niksic M, Jakovljevic D, Helsper JPFG, ...
  • نمایش کامل مراجع