شناخت پتانسیل های معدنی حوضه ی آبریز رودخانه ی اعلاء و نقش آن در توسعه پایدار

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 833

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEHSD01_079

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1392

چکیده مقاله:

بر اساس تحقیقات انجام شده سالانه قریب به 18 میلیارد تن مواد رسوبی حاصل از فرسایش سطح قاره ها از طریق رودخانه ها به سمتدریا ها و اقیانوس ها حمل می شود . در این میان قاره ی آسیا که کشور ما ایران نیز به آن تعلق دارد با رسوبدهی ویژه ی 536 تن درکیلومتر مربع در سال ، بیشترین نرخ انتقال رسوب را دارا بوده و نزدیک به 80 درصد کل رسوب تولید شده در جهان به این قارهاختصاص دارد . بدیهی است چنین نرخ بالایی از فرسایش و انتقال رسوب به معنای از دست دادن منابع ارزشمند خاکی و ایجادنابسامانی های گوناگون رودخانه ای ، تشدید سیلاب و معضلات عدیده ی دیگر می باشد . در عین حال در شرایط فعلی استفاده یبهینه و مؤثر از این منبع عظیم طبیعی می تواند گامی در راستای تحقق اهداف عمرانی و ایجاد تعادل و توازن در نظام رودخانه ای ومساعدت به برنامه های توسعه ی پایدار تلقی شود. رودخانه ی اعلاء در محدوده ی شهر رامهرمز واقع در شرق استانخوزستان از سال های گذشته یکی از منابع مهم تأمین کننده ی مصالح رودخانه ای مورد نیاز طرح های عمرانی در این استان میباشد . بدلیل تمرکز فعالیت های برداشت مصالح در بازه ای خاص در محدوده ی شهر رامهرمز، هم اکنون این محدوده دچار کاهش شدیدظرفیت رسوبی شده است . در این تحقیق شناخت مناطق جدید مستعد برداشت مصالح رودخانه ای به گونه ای که رویکرد حفظ رژیمطبیعی رودخانه و تداوم برداشت تحقق یابد، مد نظر قرار گرفته است. به گونه ای که ما می توانیم برای برداشت مصالح رود خانه ای به میزان 15/7 میلیون متر مکعب در سال در نقاط مختلف رودخانه آعلاء شامل بستر فعال و مسیل متروکه برنامه ریزی نماییم.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

منیژه ظهوریان

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

رضا برنا

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

سیدمهدی موسویون

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهادری، فیروز (1379)، اصول و مبانی برداشت شن و ماسه ...
  • I3] موسویون، سید مهدی، 1391 _ پایان نامه کارشناسی ارشد، ...
  • I4] شفاعی بجستان، محمود، 1387 . هیدرولیک انتقال رسوب، ص ...
  • شرکت مهندسین مشاور سبزآب اروند، 1386 . مطالعات فیزیوگرافی رودخانه ...
  • شرکت مهندسین مشاور سبزآب اروند، 1387 . مطالعات طرح ساماندهی ...
  • Holeman، J.N، 1968، The Seddiment yield of major rivers of ...
  • نمایش کامل مراجع