تلفیق مدل AHP و منطق IO در محیط GIS جهت مکان گزینی تجهیزات جدید شهری (مورد مطالعه: مکانیابی آرامستان جدید شهر سنندج)

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,730

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GIS85_022

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1385

چکیده مقاله:

تجهیزات شهری ، از جمله مراکز مهم و حیاتی خدمات رسانی در شهرها هستند که نقش مهمی در تامین ایمنی و آسایش شهروندان و توسعه ی اقتصادی شهرها ایفا می کنند . بدیهی است خدمات رسانی کارآ و پایدار این تجهیزات ، در گروی استقرار آنها در مکان های مناسب می باشد . عوامل متعددی در مکانیابی تجهیزات شهری دخالت دارند که تحلیل همه جانبه ی آنها به وسیله روش های سنتی مکانیابی نظیر : رویهم گذاری دستی نقشه ها بدلیل حجم زیاد داده ها امکانپذیر نمی باشد . از طرفی عدم توجه به این عوامل در مکانیابی تجهیزات شهری موجب هدر رفتن سهم قابل توجهی از منابع مادی و از دست دادن حجم زیادی از انرژی و نیروی کار انسانی در شهرها گردیده و صدمات سنگینی رابه مردم ودولت ها تحمیل می کند . لذا استفاده از ابزار تحلیلگر توانمندی چون سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS )که بتواند با حجم وسیعی از داده ها کار کند، ضروری می باشد . یکی از مهمترین تجهیزات شهری، آرامستان ها هستند که از جایگاه خاصی در فرهنگ و اعتقادات مردم برخوردار می باشند و نگاه مردم به آنها ، بعنوان محل آرامش و سکون و یادآورد خاطرات تلخ و شیرین می باشد و بی شک انتخاب مکان مناسب برای استقرار آنها می تواند نقش بسزایی در حفظ جایگاه آن داشته باشد . در این پژوهش به کمک تلفیق مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP )و منطق ارزش گذاری لایه ها( Index Overlay )با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی ( GIS )، مدلی جهت مکانیابی تجهیزات شهری از جمله : آرامستان در شهر ارائه می شود . در ادامه این مدل بر روی شهر سنندج اعمال شده است . در شهر سنندج مکان گزینی آرامستان بهشت محمدی بعد از پر شدن آرامستانهای درون شهری چون تایله ، تپه شیخ محمد باقر و ... در سالهای اول انقلاب انجام گرفته اما امروزظرفیت آرامستان فعلی این شهر تقریبا پرشده است و به علت موانع طبیعی امکان توسعه فیزیکی پیوسته آن نیز وجود ندارد . لذا با استفاده از مدل پیشنهادی ، مناسبترین سایت جهت احداث آرامستان جدید برای این شهر انتخاب شده است .

کلیدواژه ها:

تجهیزات شهری ، تحلیل سلسله مراتبی ( AHP ) ، توابع تحلیلی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی ( GIS ) ، شهر سنندج ، آرامستان ، مدل ، مکانیابی ، منطق ارزش گذاری لایه ها (IO) ، همپوشانی

نویسندگان

محمدجواد کوهساری

دانشجوی فوق لیسانس شهرسازی دانشگاه تهران

کیومرث حبیبی

عضو هیئت علمی مهندسی شهرسازی دانشگاه کردستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - اعتماد، گیتی؛ توسعه شهری و کاربری بهینه، مجموعه مقالات ...
  • - حبیبی، کیومرث و زندی بختیاری، پروانه؛ مکان یابی محل ...
  • - خراسانی، نعمت ال.. و نژاد کورکی، فرهاد؛ استفاده از ...
  • - زبردست، اسفندیار؛ کاربرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی در برنامه‌ریزی ...
  • - سعیدنیا، احمد، کتاب سبز شهرداری، تاسیسات خدمات شهری، انتشارات ...
  • - علیمحمدی، عباس؛ جزوه درسی تحلیل فضایی مکانی با استفاده ...
  • - معاونت امور محلی و عمران شهری وزارت کشور، مطالعات ...
  • _ shri Vastava and nathawat, selection of potential Vaste disposal ...
  • _ Neiln Eldin and K.A .Eldrandaly, A computer- aided system ...
  • _ Sung Bong and Kihan and Dong Sun and Joo ...
  • نمایش کامل مراجع