طراحی الگوی توسعه پایدار روستایی برمبنای تشکیل NGO های محلی وبا تاکید بربکارگیری مدیریت جهادی(مورد مطالعه: منطقه اشکورات شهرستان رودسر )

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 671

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GUIL01_020

تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395

چکیده مقاله:

امروزه نقش و اهمیت روستاها به عنوان یکی از بخش های مولد، حیاتی و خودکفا در کشور بسیار مهم بوده و طراحی و تدوین برنامه های توسعه منطقه ای و ملی بدون توجه به مراکز روستایی با چالش های جدی روبرو خواهد گردید. از طرفی اثربخشی نامتناسب برنامه های سنتی توسعه، نگاه دولتمردان را به سمت پارادایم توسعه پایدار سوق داده است. در این مقاله که به روش توصیفی-تحلیلی وبا مراجعه به اسناد کتابخانه ای در مناطق اشکورات شهرستان رودسر انجام گرفته است، مبانی نظری دست یابی به الگوی توسعه پایدار روستایی با تاکید بر تشکیل NGO ها و با تسری مبانی و اصول فرهنگ و مدیریت جهادی در تمامی مراحل شکل گیری این سازمانها و در بدنه اجرایی آنها طراحی و تشریح گردیده است. در این منطقه بدلیل وسعت زیاد و پراکندگی روستاها و عدم کارایی NGO واحد، تشکیل سه NGO در مرکز سه دهستان موردنظر با همت نخبگان، تحصیلکردگان و دلسوزان منطقه بر مبنای تفکرات جهادی پیشنهاد گردیده است. این الگو بیان می دارد که مؤلفه های علمی، ارزشی و توانمند مبانی تفکر و فرهنگ مدیریت جهادی با توجه به ذهنیت بسیار خوب عملکرد جهاد سازندگی در سالیان اولیه انقلاب در بین مردم منطقه و تلفیق آن با ویژگی های موثر و مثبت NGO ها نظیر انعطاف پذیری، خلاقیت، استقلال و خودجوش بودن، می تواند همپوشانی های بسیار سازنده و سینرژی های مضاعفی جهت مشارکت همه جانبه در جهت تسریع در رفع محرومیت منطقه و دست یابی به توسعه پایدار محلی و منطقه ای و ملی را فراهم سازد. از طرفی تعامل مثبت دولت و مجریان دولتی در منطقه و بخش و شهرستان با این نهادهای مردمی و اعتماد به توانمندی شان و حمایت ازآنها می تواند نتیجه برد- بردی را برای هر دو طرف در پی داشته باشد.

نویسندگان

علی قلی پور ارکمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه علم و صنعت ایران قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :