ارزیابی ریسکهای موجود در آبهای محدوده بندر با نگاه ویژه بر ایمنی آبراه برای حمل و نقل کالای خطرناک

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,413

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HAZMAT01_084

تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1387

چکیده مقاله:

هر فعالیتی دارای ریسک است، هر عملی یا فرآیندی که مانع رسیدن به هدف مشخص باشد ریسک نامیده می شود. ریسک یا مخاطره در ذات هر فعالیت نهفته است بطوری که ریسک هیچوقت از بین نمی رود و تنها هنگامی ریسک وجود نخواهد داشت که فعالیت نیز وجود نداشته باشد. لیکن با شناسائی و ارزیابی ریسک و بکارگیری شیوه های مدیریت صحیح فعالیت، می توان ریسک را کاهش و تحت کنترل آورد.ارتقإ ایمنی با شانس و بخت ایجاد نمی شود بلکه ایمنی در نتیجه اقدامات و تصمیمات برنامه ریزی شده و درست ، در طی مدت زمان فعالیت هر عمل، بوجود می آید اغلب تصمیمات نادرست بر پایه اطلاعات نادرست صورت می گیرد که به افزایش ریسک منجر می شود . داشتن دانش واقعی و ارزیابی دقیق سبب کاهش ریسک خواهد شد. این مقاله به شناسائی ریسک های موجود در یک آبراه می پردازد و مولفه های ریسک در این منطقه پرخطر محدوده بندری را شناسایی و آنالیزمی نماید و روشهای مدیریت ریسک را خاطر نشان می سازد. کاهش ریسک به معنای افزایش ایمنی می باشد، بنابراین ارتقای ایمنی در آبراه ضامن سلامت حمل و نقل کالای خطرناک از طریق دریا بویژه در منطقه حساس بندری خواهد بود.شاید بدون شناسائی مولفه های ریسکهای موجود در آبراه ، ارتقإ ایمنی در یک بندر امکانپذیر نباشد. آگاهی از خطراتی که در محدوده یک بندر وجود دارد و ایمنی بندر را تهدید می کند برای دست اندرکاران از اهمیت زیادی برخوردار است . ریسکهایی را که هر بندر با آن مواجه است شاید به سادگی نتوان تعیین نمود ، لازمه شناخت ریسکها در آبراه بکارگیری شیوه هایی است که از طریق آنها بتوان خطرات را شناسائی و نهایتاٌ از وقوع آنها جلوگیری نمود. روشهای ارزیابی ریسک در یک آبراه دست مسئولین را برای برنامه ریزی و جلوگیری از وقوع حوادث آماده می کند. بررسی چگونگی ارزیابی ریسک در آبراه بویژه کانال دسترسی به بندر که از لحاظ ناوبری دارای محدویت بوده و بعنوان یک منطقه بحران شناخته می شود و پس از شناسائی انواع ریسک در آبراه نحوه مدیریت ریسک در این منطقه حساس ، بسیار حائز اهمیت است. اعتقاد بر این است که یک بندر ایمن باعث افزایش راندمان از طریق جذب مشتری خواهد شد و ایجاد تعامل صحیح بین ایمنی و تجارت یک ضرورت است.

کلیدواژه ها:

آبراه و کانال دسترسی ، ایمنی ، ریسک ، مدیریت ریسک ، حمل و نقل کالای خطرناک ، وضعیت کشتی شرایط ترافیک ، در آبراه/- شرایط ناوبری در آبراه ، وضعیت آبراه ، قوانین و مقررات ، محیط زیست

نویسندگان

علی مرادی

مهندس دریانوردی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :