بررسی اثرات نانو ذرات نقره و نانو کلات آهن بر بیان ژن های ژرماکرن A سىتاز (TpGAS) و پارتئولید سنتاز (TpPTS) درگیاه بابونه کبیر Tanacetum parthenium

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,290

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HBHEAITH02_102

تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1394

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تدثیر اسپری نانو کلات آهن و نانوذرات نقره سنتز شیمیایی و سنتز سبز بر میزان بیان دو ژن ژرماکرن A سنتاز (TpGAS) و پارتنولید سنتاز (TpPTS) دخیل در مسیر بیوسنتزی پارتنولید در گیاه بابونه کبیر Tanacetum partheninum، این آزمایش در قالب طرح فاکترویل کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل کشت شد. اعمال تنش خشکی و اسپری نانو ذرات سه مرتبه صورت گرفت و دربار آخر 24 ساعت پس از اعمال تیمارها، نمونه های برگی از تیمارهای مختلف گرفته شد و در فریزر 80- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. باقی نمونه های گیاهی را برداشت و به مدت یک هفته در سایه خشک شدند و جهت شناسایی و تعیین درصد پارتنولید عصاره از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده شد. سپس داده ها با کمک نرم افزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد بیان ژن های ژرماکرن A سنتاز (TpGAS) و پارتنولید سنتاز (TpPTS) در گیاهان تیمار شده با نانو ذرات نقره سنتز سبز نسبت به گیاهان شاهد، گیاهان تیمار شده با نانو ذرات نقره سنتز شیمیایی و نانو کلات آهن افزایش معنی داری را در سطح 0/01 درصد نشان داد و بیشترین بیان ژن های ژرماکرن A سنتاز (TpGAS) و پارتنولید سنتاز (TpPTS) در حالتی صورت گرفت که گیاه تحت تنش خشکی و تحت تیمار با نانوذرات نقره سنتز سبز قرار گرفته بود. همچنین همبستگی مثبتی بین بیان ژن های ژرماکرن A سنتاز (TpGAS) و پارتنولید سنتاز (TpPTS) با میزان پارتنولید مشاهده شد. به طوری که روند تغییرات میزان بیان ژن با روند تغییرات میزان پارتنولید با اعمال نانو ذرات مختلف مطابقت داشت.

نویسندگان

حدیث موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

نفیسه مهدی نژاد

استادیار، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

براتعلی فاخری

دانشیار، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

محمد مجدی

استادیار، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، مرکز پژوهش اصلاح و توسعه گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :