مورفولوژی خوشه و ویژگی های کیفی انگوریاقوتی تحت تاثیر جیبرلیک اسید، تنک کننده های شیمیایی و مکانیکی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 609

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HORTISYMP01_032

تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393

چکیده مقاله:

انگور از مهم ترین محصولات باغی در دنیا است. ارزش این محصول به لحاظ قابلیت مصرف آن به طرق مختلف از جمله تازه خوری، کنستانتره، آب میوه، فرآورده های تخمیری و مربا بسیار بالا است و از این لحاظ نقش مهمی را در اقتصاد کشورهای تولیدکننده آن ایفا می کند. انگور رقم یاقوتی یکی از ارقام زودرس و بازار پسند می باشد. انگور یاقوتی به دلیل داشتن تراکم بیش از حد حبه باعث کاهش کیفیت و بازار پسندی، همچنین کاهش عمر پس از برداشت میوه آن می گردد. در همین راستا پژوهشی در سال های 1390 و 1391 ، روی مورفولوژی خوشه و ویژگی های کیفی انگور یاقوتی با استفاده از، تنک کننده های شیمیایی، مکانیکی و جیبرلیک اسید انجام شد. این پژوهش به صورت فاکتوریال در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با دو عامل، عدم کاربرد جیبرلیک اسید و کاربرد جیبرلیک اسید ( 60 میلی گرم در لیتر) و 8 تیمار: شاهد، تنک مکانیکی (استفاده از شانه)، نفتالین استیک اسید (7/5 و 15 میلی گرم در لیتر)، اتفن ( 75 و 150 میلی گرم در لیتر) و سوین ( 750 و 1500 میلی گرم در لیتر) با 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که تمامی تیمار های استفاده شده باعث کاهش تعداد حبه در خوشه گردیدند. وزن حبه، قطر حبه و طول حبه به طور مستقیم تحت تاثیر کاهش تعداد حبه ها و جیبرلیک اسید افزایش یافتند، که در تیمار تنک مکانیکی و کاربرد جیبرلیک اسید بیشترین افزایش مشاهده گردید.

نویسندگان

حسام الدین افشاری جعفر بیگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

سعید عشقی

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

مجید راحمی

گروه علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • منیعی، ع. 1376. مبانی علمی پرورش درختان میوه. شرکت انتشارات ...
  • Bajter, L. P. and B.J. Thompson. 1961. Effect of I-Naphtyl ...
  • Davies, P. J. 200)4. Plant Hormones and their Role in ...
  • Greene, D. W. 2002. Chemical, timing, and environmentl factors involved ...
  • Marini, R. P. 200)4. Combinations of ethephon and Accel for ...
  • Stefan, K. E. 200)4.Wine The Past 7, 40 Years. version ...
  • نمایش کامل مراجع