بررسی صفات کیفی و عمر انبارمانی میوه هلو و شلیل تحت تأثیر محلول پاشی عناصر غذایی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,432

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HORTISYMP01_086

تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393

چکیده مقاله:

در این مطالعه به منظور بررسی عمر انبارمانی میوه هلو و شلیل تحقیقی در یک باغ تجاری واقع در روستای تلارم واقع در شهرستان محمودآباد انجام شد که در آن درختان هلو و شلیل با محلولپاشی عناصر غذایی (در سطوح صفر(شاهد)، کلسیم، پتاسیم و کلسیم به همراه پتاسیم به نسبت سه در هزار) بصورت فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در 5 تکرار ) تیمار شدند. با اضافه نمودن عامل فرعی عمر انبارداری (بلافاصله پس از برداشت، 10 روز پس از برداشت و 20 روز پس از برداشت) بصورت خرد شده، نمونه برداری ها انجام گردید. صفات مورد بررسی در این آزمایش عبارت بودند از: سفتی میوه، PH اب میوه، مواد جامد محلول و اسیدیته کل. نتایج تجزیه واریانس نشان داد، بین میوه ها به لحاظ صفات کیفی تفاوت وجود دارد بطوری که بیشترین میزان سفتی و مواد جامد محلول مربوط به میوه شلیل و بیشترین میزان PH و اسیدیته کل مربوط به میوه هلو بود. محلول پاشی توانست میزان اسیدیته کل میوه هلو را در پایان دوره انبارداری افزایش دهد. استفاده از کلسیم میزان مواد جامد محلول میوه شلیل را افزایش داد. سفتی میوه در اثراستفاده از کلسیم به همراه پتاسیم و همچنین موادجامد محلول با استفاده از کلیه سطوح محلول پاشی افزایش یافتند که موجب افزایش قابلیت انبارمانی و بهبودکیفیت میوه ها در پایان دوره نگهداری گردیدند. همچنین میزان PH آب میوه هلو نیز که تحت تأثیر محلول پاشی در طی مدت انباری قرار گرفت در اواسط دوره افزایش و سپس کاهش یافت. بنابراین میتوان با استفاده از کلسیم و پتاسیم کیفیت میوه را در مدت زمان نگهداری در انبار بهبود بخشید.

نویسندگان

شهرام طاهرنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

حسین صادقی

استادیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

علی قنبری

مربی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پورآذرنگ، . 1371. اثر کلرید کلسیم بر حفظ خصوصیات کیفی ...
  • راحمی، م. 1382. فیزیولوژی پس از برداشت (مقدمه ای بفیزیولوژی ...
  • زمردی، ش. 1384. تاثیر نوع بسته بندی و پرمنگنات پتاسیم ...
  • غلامیان، م. معلمی، ن. انصاری، ع.ن. و م. صدرزاده. 1387. ...
  • De souza, A.L.B., S.D.P.Q. Scalon, M. Chitarra and I.F.A.B. Chitarra. ...
  • Joyce, D. C., Shorter, A. J. and P. D. Hockings. ...
  • Rahemi, M. 2003. Postharvest physiology: An introduction to frout and ...
  • Serrano, M., D. Martinez- Romero, S. Castillo, F. Guillen and ...
  • نمایش کامل مراجع