ارائه الگوریتمی ابتکاری بمنظور احصاء سمتهای ممتازپذیر در صنعت نفت (مطالعه موردی در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران )

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,641

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HUMANEMPOWERMENT03_013

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1388

چکیده مقاله:

امروزه کمتر مدیر منابع انسانی را می توان یافت که حتی به زبان هم که شده نیروی انسانی را بعنوان یک سرمایه تلقی ننماید. عبور دنیای امروز از مرزهای اطلاعات و جایگزینی مدیرت دانش و مهارت بجای مدیریت منابع انسانی برهیچ کس پوشیده نیست. در این تغییر و تحول پرشتاب که درنگ و وقفه را در خود نمی شناسد، جامعه ای پیشگام است که نه تنها از منابع انسانی خود بدرستی استفاده نماید، بلکه با اتخاذ سیاستهای مناسب به ایجاد و خلق فرصتهای انسانی همت گماشته و از نقش کیمیایی آن بعنوان یک مزیت رقابتی غافل نماند. خوشبختانه از این حیث کشور ما در زمره غنی ترین کشورهای دنیا محسوب می شود؛ چرا که بافت جوان جمعیت کشور چه از لحاظ کمیت و چه از لحاظ کیفیت و استعدادهای بالقوه در وضعیت ایده آلی قرار دارد. این منبع عظیم نیز همچون سایر منابع خدادادی و با ارزش کشور می بایست بدرستی مدیریت شود تا کشور با پدیده هایی نظیر فرار مغزها مواجه نگردد. لزوم بکارگیری بخشی از جوانان ممتاز دانشگاها با هدف کاهش فرار مغزها و نیز ضرورت جبران سریع و بهینه کمبود نیروی ناشی از عدم استخدام چندساله در صنعت نفت، مسئولین این وزارتخانه را برآن داشت تا با ابلاغ مصوبه 1350 هیات مدیره با عنوان جذب فارغ التحصیلان ممتاز و نخبگان دانشگاهها عرصه را برای حضور نیروهای مستعد و دانشگاهی در این صنعت باز نمایند. گذشت زمان و دریافت بازخور حضور این افراد حاکی از ضرورت اتخاذ سیاستهای مکمل جذب در راستای نگهداری و ارتقاء دانش ممتازین جدیدالاستخدام بود؛ از سوی دیگر تمامی سمتهای موجود برای ممتازین جذاب و یا اصلا مناسب نبود. با تصویب اصلاحیه مصوبه جذب ممتازین دانشگاهها در تاریخ 9/8/85 مصوبه 1549 جایگزین مصوبه 1350 گردید. عطف به این مصوبه امورسازمانی شرکتهای اصلی موظف شدند تا با هماهنگی اداره کل تشکیلات و روشها، ظرف مدت حداکثر شش ماه از تاریخ ابلاغ آن، سمتهای ستادی و عملیاتی مجموعه مشاغل صنعت نفت را بررسی و سمتهای ممتاز پذیر را احصاء و اعلام نمایند. پیرو این امر کارگروهی متشکل از کارشناسان چهارشرکت اصلی به سرپرستی امورسازمانی شرکت ملی گاز در این خصوص تشکیل شد تا نسبت به احصاء این سمتها اقدام نمایند. نتیجه کار این گروه طی نامه شماره گ الف س / 2550 مورخ 14/11/86 در 5 بند به شرکتهای اصلی ابلاغ گردید. هرچند در این طرح تلاشهای خوبی بمنظور ملحوظ نمودن معیارهای کارشناسی درتعیین سمتهای ممتازپذیر بکار گرفته شد، اما نبودیک منطق علمی مبتنی برا صول تصمیم گیری دراین طرح و نیز عدم وجود وحدت رویه درانتخاب سمتها، نگارنده را بر آن داشت تا ضمن لحاظ نمودن شاخصهای موثر بر جذابیت و تناسب سمتها برپایه اصول چهارگانه مدیریت استعدادها (Talent Management) و نیز با بهره گیری از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) به وزن دهی معیارها پرداخته و نهایتا الگوریتمی ابتکاری و در عین حال ساده و فراگیر بمنظور احصاء سمتهای ممتازپذیر در سطح صنعت نفت ارائه نماید.

نویسندگان

محمد حیدری

کارشناس ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارشناس امور سا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • محمد علی مروج، ابلاغ مصوبه1350 هیات مدیره نفت با موضوع ...
  • محمد علی مروج، ابلاغ مصوبه1549 هیات مدیره نفت با موضوع ...
  • سید علی حسینی، سمت های متاز پذیر، نامه شماره گ ...
  • دکتر سید رضا سید جوادین، مدیریت منابع انسانی و امور ...
  • معاونت امور طبقه بندی تشکیلات و روشها، طرح های طبقه ...
  • روح الله نقشه، ارزیابی و طبقه بندی مشاغل، امور سازمانی ...
  • مسلم علی محمد لو، مدیرت دانش وا ستعدادها، ماهنامه تدبیر، ...
  • محمد تاج الدین و مرجان معالی، مدیریت استعداد، ماهنامه تدبیر، ...
  • نمایش کامل مراجع