اثر منبع نیتروژن بر غلظت عناصر سدیم، بور، مولیبدن و نیکل در برگهای گیاه گوجه فرنگی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,684

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_116

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

نیترات و آمونیوم دو منبع اصلی نیتروژن معدنی هستند که بوسیله ریشه گیاهان عالی جذب میشوند. مطالعات بسیاری نشان میدهند که کاربرد آمونیوم به عنوان تنها منبع نیتروژن برای رشد بیشتر گونههای گیاهی مضر است. هر چند گزارش شده است که با اضافه کردن مقدار کمی آمونیوم به گیاهان در حال رشد در محیط نیترات باعث افزایش رشد در بیشتر گونه های گیاهی در مقایسه با نیترات تنها شده است . در این آزمایش منابع مختلف نیتروژن Ca(NO3)2.4H2O, (NH4)2SO4 و NH4NO3با سرعت افزایش نسبی 0/15 در روز به محیط غذائی هیدروپونیک اضافه شد. با کاربرد نیترات کلسیم غلظت بور و مولیبدن در ریشهها افزایش یافت که افزایش مولیبدن احتمالا به علت نیاز گیاه به این عنصر در ساختمان آنزیم نیترات ریداکتاز باشد. غلظت سدیم با کاربرد آمونیوم در برگها کاهش یافت که احتمالا به علت رقابت یون آمونیوم (NH4+)با یون سدیم (Na+)برای جذب توسط گیاه باشد.

نویسندگان

حمیدرضا روستا

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Marschner, H. 1995. Mineral Nutrition of Higher Plants. London, U.K: ...
  • Roosta, H.R. and J.K. Schjoerring. 2008. Effects of nitrate and ...
  • نمایش کامل مراجع