ارزیابی ریسک های ایمنی، بهداشتی و زیست محیطی دستگاه های حفاری میدان نفتی اهواز با استفاده از روش FMEA (نمونه پژوهشی دستگاه 86)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,591

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYGIENE02_046

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

این پژوهش با هدف ارزیابی ریسک های ایمنی، بهداشتی و زیست محیطی دستگاه های حفاری خشکی شرکت ملی حفاری ایران انجام پذیرفته است. در این تحقیق ارزیابی ریسک جهت کلیه فعالیتها و فرآیندها در سطح یک دستگاه حفاری خشکی (دکل 86) انجام پذیرفت. پس از شناسایی فعالیتها و فرآیندهای مختلف، خطرات و عوامل بالقوه آسیب رسان شناسایی و سپس با توجه ب شدت اثر، احتمال وقوع و پیامدهای احتمالی مواجه بر انسان، محیط زیست و تجهیزات، کار ارزیابی و طبقه بندی ریسک ها صورت گرفت. در فرآیند ارزیابی از روش FMEA استفاده شد. نتایج نشان می دهند که در روش FMEA پیامدهای ناشی از عملیات تکمیلی (کشتن و جریان دادن چاه) با نمره 360 و جنبه های زیست محیطی اردوگاه حفاری با نمره 320 بالاترین سطح ریسک را دارند. همچنین سطح ریسک خطرات ایمنی و بهداشتی در عملیات بر پایی دستگاه حفاری با نمره 360 و خطرات انبار نگ داری کپسول ها (انفجار کپسولها با پیامد آسیب به افراد و تجهیزات، آتش سوزی و مرگ) با نمره 320 حائز بالاترین سطح ریسک می باشند.

کلیدواژه ها:

دستگاه حفاری ، ارزیابی ریسک ، روش تکنیک حالات شکست و تجزیه و تحلیل اثرات (FMEA) ، نمره ریسک

نویسندگان

زینب محسن پوریان

دانشجو. گروه علوم و مهندسی آب، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران

سید مسعود منوری

استادیار. گروه علوم محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

ندا اورک

استادیار. گروه علوم و مهندسی آب، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران

مراد ترابیان

مهندس محیط زیست. گروه علوم و مهندسی آب، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :