ارزیابی عملکرد فرآیند الکتروکواگولاسیون در حذف کدورت پساب کارگاهای سنگ شکن (مطالعه موردی: حوزه رودخانه های شاپور و دالکی)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 673

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYGIENE03_003

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394

چکیده مقاله:

امروزه، آبرفت های رودخانه ای اصلی ترین منابع تأمین شن و ماسه هستند. شستشوی مصالح برداشت شده باعث گل آلود شدن دائمی آب رودخانه ها می شود. فرآیند الکتروکواگولاسیون و تشکیل لخته ها بزرگ عامل افزایش سرعت ته نشینی عوامل کدورت زا است. هدف از این مطالعه ارزیابی فرآیند الکتروکواگولاسیون در حذف کدورت پساب کارگاه های سنگ شکن بود. در این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی از یک مخزن انعقاد الکتریکی شیشه ای به حجم مؤثر 3 لیتر استفاده گردید. این مخزن حاوی 6 الکترود صفحه ای آلومینیومی به فاصله 2 سانتی متر از هم بود که به روش دوقطبی به یک منبع تغذیه متصل شدند. تأثیر زمان های واکنش .2، .4 و .6 دقیقه و پتانسیل الکتریکی 15.10 و .2 ولت بر روی نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بالاترین میزان حذف کدورت 91/60 در pH برابر با 7/63 و شدت ولتاژ 20 ولت در زمان ماند 60 دقیقه است. لذا این روش را به دلیل سازگاری با محیط زیست، سریع، مؤثر و منعطف بودن می توان به منظور حذف کدورت پساب کارگاه های سنگ شکن مورد استفاده قرار داد.

کلیدواژه ها:

پساب ، کدورت ، تصفیه آب ، الکتروکواگولاسیون ، کارگاه های سنگ شکن (تولید شن و ماسه)

نویسندگان

عبدالرحیم پذیرا

دکتری تخصصی شیلات، استادیار دانشگاه آزاد ا سلامی، واحد علوم و تحقیقات بوشهر

طیبه طباطبایی

دکتری تخصصی محیط زیست، استادیار دانشگاه آزاد ا سلامی، واحد علوم و تحقیقات بوشهر

هادی حاتمی فرد

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد ا سلامی، واحد علوم و تحقیقات بوشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :