مدرسه، خانه ای امن برای زندگی کردن و زندگی آموختن

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,480

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IARC01_009

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

آموزش و پرورش نقش تعیینکنندهای در ارتقاء سطح دانش، رشد و اعتلای فرهنگ هر جامعه دارد. شکوفایی، خلاقیت و نوآوری سه واژه بسیار ارزشمند و قابلتوجه در جهان امروز به شمار میآید و پیشرفت و توسعه هر کشور مرهون همین عوامل است. باتوجه به اینکه دانشآموزان آیندهسازان فردای جامعه میباشند، تلاش در جهت شکوفایی استعدادها، خلاقیت ذهنی و ایجاد انگیزه برای یادگیری در آن ها که ازاهداف بنیادی آموزش و پرورش نوین محسوب میشود را سرلوحه کار خود قرار داده و جهت دستیابی به پیشرفت و توسعه پایدار در این راستا گام برمیداریم. رشد و ظهور خلاقیت بستگی به عواملی جز هوش و استعداد دارد. افرادی که به فراگیری علوم، فنون و هنرها در مراکز آموزش عالی و دانشگاهها موفق میشوند، تقریباً یک پنجم عمرخود در محیطهای آموزشی سپری کردهاند. تحقیقات نشان میدهد که از عوامل بسیارمؤثر تربیتی در آموزش و پرورش نوین، کیفیت معماری در محیطهای یادگیری است. در نظام تعلیم و تربیت نوین، فضاهای آموزشی در مدارس نه تنها یک محیط خشک و بی روح و فاقد تأثیر در فرآیند یادگیری محسوب نمیگردد بلکه به عنوان عاملی زنده، پویا و بسیار تأثیرگذار بر کیفیت فعالیتهای آموزشی و پرورشی دانشآموزان ایفای نقش میکند. در این نگرش تعلیم و تربیت دانشآموزان تنها تحتتأثیر کلام معلم نمیباشد؛ از اینرو طراحی فضاها با هویت ایرانی اسلامی، رعایت استانداردها و شاخصههای کیفی، نیز توجه به ویژگیها و - نیازهای روحی و جسمی کاربران در سنین مختلف از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار در بالا بردن سطح کیفی محیط های یادگیری محسوب می- شود. از طرفی توجه به شاخصههای عملکردی، اصول و مبانی زیبایی شناختی در طراحی فضاهای کالبدی آموزشی علاوه بر پاسخگویی بهنیازهای روحی و جسمی کاربران، موجب شکوفایی و پرورش استعدادها و خلاقیت آنها خواهد شد. لذا برخورداری از فضا های آموزشی مناسب و منطبق با ارزش ها و اصالت های جامعه یکی از راهکارهای مؤثر در بهرهبری بیشتر از سرمایههای مادی و انسانی میباشد.در این مقاله سعی برآن داریم تا حدامکان با نگاهی جامع و همهجانبه، اصول و مبانی معماری جهت طراحی فضاهای آموزشی با هویت ارائه گردد.

کلیدواژه ها:

آموزش و پرورش نوین ، فضای کالبدی ، هویت ، فرهنگ ، مدارس پایا

نویسندگان

نرجس خسروجردی

کارشناسی ارشد معماری، عضو هیئت علمی آموزشکده فنی و حرفه ای سما واحد مشهد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد،خراسان رضوی، ایران

مسعود محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، پردیس علوم و تحقیقات خراسان جنوبی، بیرجند، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Mark Dudek _ Children' s_Spaces And Kindergartens ...
  • Mark Dudek - Children's Spaces ...
  • Alan Ford - Designing the Sustainable School ...
  • _ .dournals .ut.ac.ir ...
  • _ .creativity.ir 6- _ .pldplus .com ...
  • _ _ desi ghn share .com/index .php/case- studies 8- _ ...
  • _ _ Architec ture _ org/ ...
  • _ _ desighn share _ c om/Res earch/T annerES /DASE.htm ...
  • _ .Archpedia. c om/Architect. .html 12- _ .NCEF.org ...
  • _ _ educ facilities .org/pub .pdf 14- _ .education. ie ...
  • نمایش کامل مراجع