اثرآللوپاتیک گیاه مورد Myrtus communis L. برجوانه زنی بذرورشد علفهای هرزخرفه Portulaca oleracea L و سلمه ترهChenopodium album L.

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,002

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO01_326

تاریخ نمایه سازی: 12 بهمن 1391

چکیده مقاله:

بررسی خصوصیات آللوپاتیک گیاه یکی ازراه کارهای اکولوژیکی و بیولوژیکی جدید جهت مبارزه با علفهای هرز می باشد مواد شیمیایی مختلف گیاهان دارای خاصیت آللوپاتیک هستند و میتوانند به عنوان علف کش یا افت کش طبیعی عمل نمایند این مواد اختصاصی تر عمل کرده و نسبت به علف کشهای مصنوعی موجود عوارض نامطلوب زیست محیطی کمتری نیز دارند اگرچه تمام اندامهای گیاه ممکن است حاوی موادآللوپاتیک باشند ولی برگها وریشه ها از مهمترین منابع تولید کننده ترکیبات آللوپاتیک هستند هدف ازاین تحقیق بررسی اثرآللوپاتیک عصاره برگ مورد (Myrtus communis L. برجوانه زنی بذور و رشد گیاهچه های سلمه تره و خرفه می باشد به این منظور عصاره متانولی برگ گیاه مورد درغلظت های مختلف 0و5و10و15و20 درصدتهیه و درآزمایشی درقالب طرح کاملا تصادف با سه تکرار برروی گیاهچه های خرفه و سلمه تره که به عنوان علفهای هرز مزارع کشاورزی شناخته شده اند به کاربرده شد درطول آزمایش روزانه تعدادبذور جوانه زده شمارش گردید.

نویسندگان

مهدی آخوندی

عضوهیئت علمی دانشگاه پیام نور

سلیمه شبانی

دانشجوی کارشناسی زیست شناسی عمومی

محمود بک زاده

کارشناس تولید و فراوری گیاهان داروئی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :