بررسی عوامل باکتریایبی در ایجاد پنومونی ناشی از ونتیلاسیون در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه ی یکی از بیمارستان های تهران

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 346

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IAUFALABIO03_116

تاریخ نمایه سازی: 8 تیر 1398

چکیده مقاله:

پنومونی ناشی از ونتیلاسیون که از طریق نمونه بال قابل تشخیص می باشد، به بافت ریه آسیب زده و مرگ و میر در بیماران را تا سه درصد افزایش می دهد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل باکتریایی پنومونی ناشی از ونتیلاسیون در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه در یکی از بیمارستان های تهران انجام شد. در جداسازی و تفکیک باکتری های شناسایی شده در این بیماران بیشترین باکتری های جدا شده به ترتیب Acinetobacter ها با فراوانی 26 عددی و Staphylococcus aureus با فراوانی 16 عددی بودند و کمترین شامل مالتوفیلیا با فراوانی 1 عددی، (Staphylococcus (cons با فراوانی 1 عددی و Enterobacter cloacae با فراوانی 1 عددی بودند. باکتری ها برحسب مقاومت های دارویی از یکدیگر تفکیک شدند که در این جداسازی بیشترین مقاومت به ترتیب شامل باکتری های Acinetobacter با مقاومت نوع (XDR) با فراوانی 18 عددی و بعد از آن شامل باکتری های Staphylococcus aureus با مقاومت از نوع (MRSA) با فراوانی 10 عددی بودند و کمترین مقاومت های جداشده با فراوانی 1 عددی در باکتری های Klebsiella pneumoniae با مقاومت (Pseudomonas aeruginosa(ESBL، با مقاومت (VRE) و Proteus mirabillis با مقاومت (ESBL) بودند. در بسیاری از این بیماران با درنظر گرفتن سایر فاکتورهای بیمار به طور مثال کارکرد کلیه، دفع اوره و کراتین، درمان با تجویز دوز کمتر و ضعیف تری از آنتی بیوتیک و در مدت زمان بیشتری انجام شد و گاهی پزشک با توجه به شرح حال بیمار با توجه به نوع باکتری تا چند روز تجویز آنتی بیوتیک را به تاخیر می انداخت. بیشترین درصد بیماران که به پنومونی از طریق نصب ونتیلاتور مبتلا شده بودند به علت تروما و کاهش شدید سطح هوشیاری در ICU بستری بودند. 70 درصد از این بیماران که به عفونت از طریق نصب ونتیلاتور مبتلا شده بودند هم زمان با عفونت ادراری بیمارستانی هم درگیر شدند و در 10 درصد از بیمارانی که به عفونت از طریق نصب ونتیلاتور مبتلا بودند نمونه مشابه عفونت باکتریایی از خلط و تراشه آنها جدا شد. در 6 درصد این بیماران، به عفونت مشابهی در ادرار و سوند، 3 درصد به عفونت مشابهی در خون و 2 درصد به عفونت مشابهی در نمونه زخم مبتلا بودند. بهتر است فیلترهای دستگاه در هر 48 ساعت تعویض گردد و موقع نصب ونتیلاسیون جهت جلوگیری از آسپیره شدن مایع درون تراشه که خود یکی از عوامل ایجاد پنومونی است سر بیمار در پوزیشن 30 الی 40 درجه قرار گیرد.

نویسندگان

افروز اژدری

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

هاتف آجودانی فر

گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

محمد رهبر

آزمایشگاه مرجع سلامت، تهران، ایران