پیش بینی میزان شیوع آسیب های ورزشی از طریق منبع کنترلی درونی و بیرونی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,242

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IAUNSPORT01_123

تاریخ نمایه سازی: 12 بهمن 1391

چکیده مقاله:

انسان متشکل از دو بعد تن و روان است و این دو باید در آن واحد در نظر گرفته شود. در سالهای اخیر بررسی ویژگیهای شخصیتی ورزشکاران و رابطه آن با فعالیتهای ورزشی، یکی از موضوعات مورد توجه کارشناسان و روانشناسان ورزشی بوده اسم. آسیبهای ورزشی و ارتباط آن با ویژگیهای روانشناختی افراد نیز در سالهای اخیر مورد توجه روانشناسان قرار گرفته است. منشاء روانی آسیبهای ورزشی به خوبی شناخته شده نیست و تنها در صورت داشتن شناخت کافی از این مسائل است که می توان برای رفع یا پیشگیری از این آسیبها برنامه ریزی کرد. از نظر شخصیتی، عده ای از ورزشکاران موفقیت یا شکست ورزشی را به خود و عده ای دیگر به شانس و دیگران نسبت می دهند. در زمینه علل روانی آسیبهای ورزشی پژوهشهای مختلف نشان می دهد ورزشکاران با اعتماد به نفس پائین، بیشتر از کسانی که اعتماد به نفس مطلوب دارند آسیب می بینند. علاوه بر اعتماد به نفس، عوامل روانی دیگری نیز در بروز آسیبهای ورزشی دخالت دارند. از جمله علیزاده توئی (1387) در تحقیق خود نشان داده بین توانائی تصویر سازی ذهنی درونی با آسیبهای ورزشی در فوتبالیستها رابطه منفی معناداری وجود دارد. همچنین حق شناس (1387) در تحقیقی دریافت ورزشکارانی که از ویژگیهای روانشناختی، اضطراب تنی، اعتماد به نفس، خطر پذیری، هیجان طلبی و پرخاشگری نمره بالایی را کسب کرده اند احتمال اینکه در آینده دچار آسیب شوند، بیشتر است. دیوید پاراگمن (2003) نیز در تحقیقی ارتباط مثبت معناداری بین شدت جراحات و متبع کنترل بدست آورد. تحقیقات زیادی پیرامون آسیبهای ورزشی از دیدگاههای مختلف شده است اما علل بروز آسیبهای ورزشی از دیدگاه روانشناسی کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. لذا هدف تحقیق حاضر پی بینی شیوع میزان آسیبهای ورزشی از طریق ویژگی شخصیتی متبع کنترل (درونی و بیرونی) می باشد.

نویسندگان

امیر مقدم

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محمدرضا رمضان پور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مجید شورورزی

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مژگان مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بین المللی فردوسی مشهد گرایش آسیب شناس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - زاکانی، احمد و شجاع الدین، سید صدرالدین، "بررسی ارتباط ...
  • - علیزاده توئی، بهمن، "ارتباط بین توانائی تصویرسازی ذهنی با ...
  • - حق شناس، روح اله، "پیش بینی آسیب ورزشکاران با ...
  • نمایش کامل مراجع