بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی گلنار فارسی (Punica granatum) و چند نوع آنتی بیوتیک بر چند گونه باکتری در شرایط آزمایشگاه

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 831

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICARA01_398

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394

چکیده مقاله:

مطالعات بسیاری در خصوص بررسی اثرات ضد میکروبی میوه انار صورت گرفته است. اما بررسی ضد میکروبی گل انار با گلنار معدود می باشد. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی گلنار، در مهار چند باکتری در شرایط آزمایشگاه بررسی گردید. بدین منظور دیسک های آنتی بیوگرام سه نوع آنتی بیوتیک تهیه شد و غلظت های 0، 50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره اتانولی از گلبرگ های گیاه گلنار به روش خیساندن بدست آمد و با روش انتشار در دیسک بر روی محیط کشت باکتری های شیگلافلکسنری، آنتروکوکوس فکالیس، استریتوکوکوس پیوژنز و هموفیلوس آنفلوانزا قرار گرفت و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری شد. آزمایش در قالب فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و با آزمون دانکن صورت گرفت. یافته ها نشان داد عصاره اتانولی گلنار در غلظت های 50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر ووابسته به دوز بر باکتری های مورد ازمایش به استثنای باکتری آنتروکوکوس فکالیس، اثر مهاری معنی دار داشته است و در نتیجه اثر ضد باکتریایی گلنار با آنتی بیوتیک های مورد ازمایش قابل قیاس بوده است.

نویسندگان

محسن مردانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه پیام نور اصفهان، ایران

رقیه امینیان

استادیار گروه کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران