روش های معکوس شناسایی آسیب در سازه ها

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,024

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICCE07_286

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1384

چکیده مقاله:

شناسایی آسیب در یک سازه از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا باکشف زودهنگام آسیب در سازه می توان برای تعمیر و نگهداری سازه برنامه ریزی کرد و از خرابی فاجعه بار سازه، به هنگام رسیدن خسارت به حالت بحرانی، جلوگیری کرد. برای شناسایی آسیب در سازه های عمرانی، بطور سنتی معمولا از بازرسی های چشمی استفاده می شود ولی در خیلی ازموارد بازرسی های چشمی زیاد موثر نیستند، مخصوصا اگر سازه در مرحله اولیه خسارت باشد. لذا روشهای غیر مستقیمی که بتواند به طور مداوم سازه را برای تشخیص مشکلات آن استنطاق کنند، پیش از آنکه به وضعیت بحرانی برسد، ضرورت دارند. شناسایی آسیب بدون نیاز به تخریب سازه با استفاده از پارامترهای مدی مثل فرکانسهای طبیعی توجه علاقمندان زیادی را در دههای اخیر به خود جلب کرده است. زیرا تغییر درمشخصات فیزیکی مثل سختی و جرم به علت آسیب در سازه ها، پارامترهای مدی سازه را تغییر می دهند. بنابراین مسائل شناسایی سیستمها به عنوان یکی از مهمترین مسائل مهندسی مطرح است. روشهای معکوس درحل این مسائل به طور وسیعی به کار برده می شوند. روشهای معمول حل مسائل شناسایی سیستمها مبتنی بر ریاضیات هستند و تحت عنوان روشهای محاسبه سخت نامگذاری می وشند. درمقابل این روشها روشهای دیگری تحت عنوان روشهای محاسبه نرم مطرح شده است. که از طبیعت الهام گرفته شده اند و مبتنی بقر روشهای محاسبات بیولوژیکی هستند. در این مقاله اختلاف اساسی بین این دو خط مشی در مسائل شناسایی سیستمها مورد بحث قرار گرفته است و همچنین انواع روشهای زیر مجموعه آنها معرفی شده است.

کلیدواژه ها:

شناسایی خسارت ، روشهای معکوس ، روش کمترین مجموع مربعات ، روش تفکیک مقادیر تکین ، روش شبکه های عصبی ، روش الگوریتم ژنتیکی

نویسندگان

ناصر خاجی

استادیار مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محسن مهرجو

دانشجوی مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • چوپانی، ک.، تعیین مشخصات دینامیکی سازه ها با استفاده از ...
  • کاوه، ع.، ایران منش، ع.، شبکه های عصبی مصنوعی در ...
  • Los Alamos National Laboratory Report, 2003, Rreview of structural health ...
  • Ghaboussi, J., 1996, Biologically inspired soft computing methods in structural ...
  • Ziaeirad, S., 1997, Methods for updating numerical models in structural ...
  • Rytter, A., Kirkegaard, P., 1997, Vibration based inspection using neural ...
  • Ostachowicz, W. M., Krawczuk, M., Cartmell, M. P., Genetic algorytms ...
  • نمایش کامل مراجع