|
مراحل اجرايي ساخت سيفون پروژه سد انحرافي رامهرمز Fulltext
نويسندهگان:
[ عزيز الله سلطاني ] - سرپرست دستگاه نظارت شركت مهندسي مشاور دزآب [ حشمت اله پليمي ] - سرپرست دستگاه نظارت شركت مهندسي مشاور دزآب [ غزال جيحون ] - كارشناس مطالعات شبكه هاي آبياري و زهكشي شركت مهندسي مشاور دزآب
خلاصه مقاله:
جهت انت قال آب از ساحل راست رودخانه الله به ساحل چپ آن از يك سيفون معكوس به طول ۸۰۰ متر و سطح مقطع 4/4 مترمربع در زير بستر رودخانه پيش بيني و طراحي و اجرا شده است با توجه به طول زياد و حجم عمليات وسيع و دبي بالاي رودخانه الله در فصول پرآب عمليات اجرايي به دو نيم تقسيم گرديد . شروع عمليات اجرايي از پي كني پانل هاي ۱۲ متري سيفون صورت گرفت . از طرف ديگر با توجه به جنس زمين زير پي كه در طول سيفون از لايه هاي رسوبي تشكيل مي شد. براي يكنواخت كردن بستر از شفته سيمان با مصالح رودخان ه اي و ۰ متر و با عرض بيشتر از عرض فونداسيون استفاده شده است . عمليات بتن ريزي به دليل كنترل / به ضخامت ۵ انبساط و انقباض بتن در حين اجراء و همچنين روش هاي اجرايي براي دسترسي بهتر و باز شدن جبهه كاري به صورت يك در ميان اجرا گرديد . براي آب بندي درزهاي اجرايي ايجاد شده بين كف، ديوار و دال از واتر استاپ به عرض ۱۵ سانتي متر استفاده شد . براي آب بند ي بين هر پانل ۱۲ متري سيفون، از واتر استاپ ۲۰ سانتي متري استفاده شده است.
براي محافظت بيشتر پايين دست سازه سيفون نزديك فونداسيون، كانالي به عرض يك متر تا رسيدن به لايه سخت كنگلومرا در طول سازه حفر و با شفته سيم ان پر گرديد. همچنين جايي كه بستر رودخانه از رقوم روي دال ۱ تا كف رودخانه اجرا گرديد . با توجه به گذشت بيش از ۲ سال از اتمام / پايين افتاده بود با ريپ رپ و با شيب ۱ حدود ۹۸ % عمليات اجرايي سيفون، سازه فوق طي سيلابهاي فصلي به خوبي عمل كرده و هزينه هاي بسيار زيادي در رابطه آبگيري دوطرفه از سد، صرفه جويي شده است.
كلمات كليدي:
سيفون، فونداسيون، عمليات اجرايي، هزينه
[ لينک دايمي به اين صفحه: http://www.civilica.com/Paper-ICCID02-ICCID02_033.html ]
|