اولویت بندی مناطق (پناهگاه حیات وحش هندورابی، منطقه حفاظت شده فارور، پناهنگاه حیات وحش و تالات بین المللی شیدور) جهت توسعه اکوتوریسم با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره MCDM

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 745

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEASCONF01_581

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

از آنجا که اکتوتوریسم ارتباط عمیقی با حفاظت محیط زیست دارد، نمی توان طبیعت گردی را بدون در نظر گرفتن و یژگی های توسعه پایدار اکوتوریسم (بوم گردی) نامید براین اساس مشخص کردن محدوده های دقیق گستره مکانی فضایی پتانسیل خاص اکوتوریسم یکی از اساسی ترین گامها در برنامه ریزی و مدیریت اکوتوریسم است که با در نظر گرفتن شاخصهای اکولوژیکی گردشگری امکان می یابد این امر به ویژه در قلمورهای جغرافیایی جزایر که عرضه و تقاضای اکوتوریسم در آن بسیار بالا است ضرورت بیشتری است در این پژوهش به اولویت بندی مناطق پناهگاه حیات وحش هندوروابی منطقه حفاظت شده فارور، پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی شیدور جهت توسعه اکوتوریسم با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره MCDM پرداخته شده است. برای رسیدن به این هدف با استفاده از روش دلفی 11 معیار اصلی و 39 زیر معیار جهت اولویت بندی مناطق حفاظت شده فارور، پناهگاه حیات وحشی هندورابی و شیدور بمنظور توسعه اکوتوریسم استفاده شد که نتایج این تحقیق نشان داد منطقه حفاظت شده فارور با دقت با دریافت وزن نسبی 0/47 به عنوان اولویت اول، پاهگاه حیات وش هدوروابی با دریافت وزن نسبی 0/31 به عنوان الویت دوم و پناهگاه حیات وحش شیدور با دریافت وزن نسبی 0/20 به عنوان اولویت سوم انتخاب شدند.

کلیدواژه ها:

فارور ، شیدور ، هندورابی ، دلفی ، تصمیم گیری چند معیاره

نویسندگان

فاطمه کریمی

دانش آموخته مدیریت محیط زیست، گروه مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس ایران

ماریا محمدی زاده

دکتری مدیریت محیط زیست دانشیار گروه مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی وبندرعباس ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :