استفاده از روش های تجربی در ارزیابی و مقایسه بین سیستم های نگهداری در تونل حفاری شده در سنگ های دگرگونی با درجه هوازدگی بالا

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 714

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEGE07_104

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1392

چکیده مقاله:

از انجایی که از دیرباز تونلزنی و تعیین سیستم های نگهداری مناسب در سنگ های دگرگونی ورقه ای همچون میکاشیست ها که فرآیندهای هوازدگی و تکنونیکی شدیدی را متحمل شده اند همواره امری دشوار بوده، در این بررسی سعی شده است تا علاوه بر معرفی یک مورد تونلزی در اینگونه از سنگ ها، به مقایسه بین سیستم های نگهداری پیشنهادی براساس روش های مختلف تجربی پرداخته شود. با تاکید بر این موضوع که حضور کانی های حساس در برابر عوامل مخرب طبیعی (همچون هوازدگی) در میکاشیست ها می تواند باعث کاهش مقاومت و کیفیت توده سنگ باشد، در این بررسی سعی شده است تا بر اساس نتایج بدست آمده از روش های تجربی رده بندی توده سنگ، علاوه بر ارزیابی کیفیت توده سنگ ها مسیر تونل انحراف سد گرمی چای میانه نوع سیستم نگهدارنده مناسب برای هر یک از زون های مورد مطالعه مسیر تونل تعیین و مورد مقایسه قرار گیرد. بطور خلاصه نتایج این بررسی نشان می دهد که توده سنگ های موجود در هر یک زون های مسیر تونل مذکور، بر اساس رده بندی کیفی توده سنگ Q در دسته سنگ هایی با کیفیت خیلی ضعیف(تراکی آندزیت) تا فوق العاده ضعیف(میکاشیست های هوازده) و بر اساس رده بندی شاخص توده سنگ RMi در رده سنگ های ضعیف تا قوی قرار می گیرند. همچنین با مقایسه نگهدارنده های تعیین شده بر اساس هر یک از رده بندی های توده سنگ، می توان چنین بیان نمود که نگهدارنده های پیشنهاد شده بر اساس هر دو روش تجربی تا حدی بسیار بالایی همخوانی خوبی را با همدیگر نشان می دهند، بطوریکه هر دو روش رده بندی، علاوه بر مشابهت نوع سیستم نگهدارنده پیشنهادی، بترتیب از زون دوم به سمت زون های سوم و اول نیاز به نصب نگهدارنده های قوی تری را تایید می نمایند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهدی رسولی ملکی

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی، مترو خط ۲ قطارشهری تبریز

علی ارجمند

کارشناس ارشد عمران گرایش سازه، خطوط ۲ ، ۳ و ۴ قطارشهری تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Basarir, H., (2006). "Engineering Geological Studies and tunnel Support design ...
  • Barton .N. et Al., (1974). "Engineering Classification of Rock Masses ...
  • Nasseri, M.H.B., Rao, K.S., and Ramamurthy, T., (2003). "Anisotropic strength ...
  • Rasouli, M., (2009). "Engineering geological studies of the diversion tunnel, ...
  • Palmstrcim, A., (1990). _ short introduction to the Rock Mas ...
  • Palmstrim A., (1996). :Rmi- A system for characterizing rock strength ...
  • نمایش کامل مراجع