بررسی فاکتور اصلی زمین شناسی در تعیین مناطق مناسب جهت احداث سدهای زیرزمینی، مطالعه موردی: دشت بروجن در استان چهارمحال وبختیاری

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 673

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEGE08_250

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

یکی از راه های مفید در تامین آب مورد نیاز بخشهای مختلف، بویژه در مناطق خشکو نیمه خشکو مقابله با بحران خشکسالی، کمکبه ذخایر آب زیرزمینی است. احداث سدهای زیرزمینی و واستفاده از آبهای هدر رونده سطحی جهت تغذیه مصنوعی از جمله راه کارهای موثر در جهت تامین و توسعهمنابع آب می باشد. اولین و مهم ترین مرحله احداث سدهای زیرزمینی شناسایی مکان های مستعد برای احداث سد می باشد. از جمله فاکتورهای مهم در مکان یابی، زمین شناسی منطقه می باشد، در این راستا ابتدا سازندهای موجود در منطقه از نظر ویژگی های آبرفتی، لیتولوژی و تکتونیکمورد بررسی قرارگرفت. همچنین این منطقه از نظر خصوصیات هیدرو دینامیکبررسی گردید. در نهایت سازندهای کرتاسه تحتانی و نئوژن از نظر تغذیه بالادست حوضه سد زیرزمینی و سازندهای کواترنر به ترتیبسن(جوان، متوسط وپیر) جهتاحداث سدهای زیرزمینی مناسبتشخیصداده شد.

کلیدواژه ها:

سدزیرزمینی ، مناطق خشکو نیمه خشک ، زمین شناسی و لیتولوژی

نویسندگان

سجاد خشنودمطلق

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه شهرکرد

علیرضا داوودیان دهکردی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد

نعیم امامی

عضو هئیتعلمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سلامی .. 1335، تعیین مکان های مناسب جهت احداث سدزیرزمینی ...
  • -شرکت آب منطقه ای استان چهارمحال و بختیاری، 1388، گزارش ...
  • نمایش کامل مراجع