پهنه بندی خطر وقوع زمین لغزش با استفاده از مدل ارزش اطلاعاتی (Winf) در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، مطالعه موردی: دهستان دوهزار شهرستان تنکابن

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 683

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_155

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

چکیده مقاله:

زمین لغزشها رخدادهاى طبیعى بوده که تحت تاثیر عوامل مختلف باعث ایجاد خسارت به مناظر طبیعى، انسانها و تاسیسات می شود. از آنجا که پیش بینى زمان رخداد زمین لغزش ها از توان علم و دانش فعلى بشر خارج می باشد، لذا با شناسایى مناطق حساس به زمین لغزش و رتبه بندى آن می توان تا حدودى خطرات ناشى از وقوع زمین لغزش را جلوگیرى نمود. به طور کلى می توان هدف نهایى بررسى و مطالعه زمین لغزشها را یافتن راه هاى کاهش خسارات ناشى از آنها ذکر کرد. همین امر لزوم تهیه نقشه پهنه بندى خطر زمین لغزش را ضروری می داند.روش تحقیق در این مقاله از نوع کاربردی و رویکرد حاکم بر آن تحلیلی و کمی است و به منظور آماده سازی لایه ها در سامانه اطلاعاتجغرافیایی، از 10 لایه اطلاعاتی شامل: نقشه های شیب، جهات جغرافیایی شیب، بارش، زمین شناسی، فاصله از گسل،عامل انسانی، لایه خاک به همراه ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آن شامل:غلظت آهک، نمک (هدایت الکتریکی) و ph استفاده گردید.همچنین جهت پهنه بندی خطر وقوع زمین لغزش از روش بینا و مدل ارزش اطلاعاتی (Winf) در محیط GIS استفاده شده است.نتایج نشان می دهد 25/88 کیلومتر مربع از کل دهستان مورد مطالعه، دارای پتانسیل خطر خیلی کم، 54/09 کیلومتر مربع، خطر کم، 92/57 کیلومتر مربع، خطر متوسط، 85/57 کیلومتر مربع، خطر زیاد و 34/50 کیلومتر مربع دارای پتانسیل خطر خیلی زیاد در دهستان دوهزار در شهرستان تنکابن می باشد که در اینخصوص عامل انسانی به عنوان عامل اصلی در این رابطه محسوب می شود.

نویسندگان

علیرضا عباسی سمنانی

استادیار دانشگاه فارابی و رئیس اداره اطلاعات جغرافیایی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح

سیدیاسر حکیم دوست

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور

مسعود رجایی

مربی و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فتاحی اردکانی، محمدعلی (1379). بررسی و ارزیابی کارایی مدلهای پهنه ...
  • حسن زاده نفوتی، محمد، (1379) . پهنه بندی خطر زمین ...
  • کلارستاقی، عطا الله، (1381) . بررسی عوامل موثر بر وقوع ...
  • سیارپور, مرتضی, (1378) . پهنهبندی پتانسیل خطر زمین لغزش در ...
  • زکی زاده، حمید رضا، (1373) . بررسی عوامل موثر در ...
  • سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران _ سالنامه آماری1385 ...
  • نمایش کامل مراجع