یافتن مکان بهینه المانهای یک آرایه آنتن خطی، جهت کاهش سطح لوبهای فرعی، با استفاده از الگوریتم کرم شبتاب و مقایسه آن با الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 549

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICELE01_449

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

الگوی تشعشعی یک آرایه آنتن به پارامترهای مختلفی وابسته است. از جمله این پارامترها می توان نحوه چیدمان یا به عبارتی موقعیت المانها، دامنه و فاز سیگنال تحریک هر المان، الگوی تشعشعی هر المان و ... را نام برد. هدف این مقاله بدست آوردن مکانهای بهینه قرار گرفتن المانهای یک آنتن آرایه ای خطی است که هر زوج از المانهای آن دارای دامنه تحریک یکسان و فاز متقارن نسبت به محور تقارن آرایه هستند. روشن است که طراحی یک الگوی تشعشعی دلخواه برای آنتن در بسیاری از کاربردها مفید است. از جمله این کاربردها می توان افزایش بهره آنتن در گلبرگ اصلی و با پهنای باند دلخواه در رادارها و ارتباطات بیسیم، کاهش سطح لوبهای فرعی بصورت کلی برای افزایش کارایی و کاهش تلفات آنتن، کاهش سطح لوبهای فرعی در یک محدوده فرکانسی خاص جهت کاهش نویز موجود در آن پهنای باند و .... را نام برد. از طرفی طراحی یک آرایه آنتن با استفاده از روشهای کلاسیک، روند پیچیده ای داشته و در بسیاری موارد خواسته های مورد نظر را تامین نمی کند. بنابراین برای پیاده سازی و حل این مسئله، از الگوریتم های فرا ابتکاری استفاده نموده ایم. با توجه به پیدایش وگسترش روز افزون این الگوریتم ها، بسیاری از محققین برای دستیابی به بهترین نتیجه و نشان دادن قدرت یک الگوریتم در پاسخ دهی دقیقتر درمورد یک مسئله خاص، علاوه بر مقایسه پاسخ اینگونه الگوریتمها با روشهای عددی و تحلیلی موجود، اقدام به بررسی و مقایسه پاسخ بدست آمده توسط الگوریتمهای مختلف نیز نموده اند، در این مقاله جهت پیداکردن مکانهای بهینه برای المانهای یک آرایه آنتن خطی با فواصل ناهمگون از الگوریتم کرم شبتاب استفاده شده و نتایج آن با الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات مقایسه شده است، نتایج به روشنی برتری این روش را نسبت به الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات نشان می دهد.

کلیدواژه ها:

آرایه آنتن خطی با فواصل ناهمگون ، الگوریتم های فرا ابتکاری ، الگوریتم کرم شبتاب ، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات

نویسندگان

علی یونسی مقدم

کارشناس ارشد رشته مخابرات دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Balanis, C.A. (2005) , "Antenna Theory Analysis and Design", John ...
  • Yang, X.S. (20 10), :Firefly algorithm, Levy flights and global ...
  • Yang, X.S. (2009) , :Firefly algorithms for multimodal optimization , ...
  • Zaman, M. A. and Mamun, S. A. and Gaffar, M. ...
  • نمایش کامل مراجع