بررسی تطبیقی سازه های آبخیز داری پیشنهادی در طرح های مطالعاتی با روش های تصمیم گیری چند معیاره (مطالعه موردی: حوزه ماهور میلاتی استان فارس)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 719

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICESCON03_092

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

عدم وجود یک راه حل منطقی به منظور اولویت بندی عملیات اجرایی سازه های اصلاحی ما را برآن داشت تا با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره و تلفیق لایه های اطلاعاتی، به مکان های مناسب جهت احداث سازه های اصلاحی دست بیابیم. در این پژوهش جهت بررسی تطبیقی سازه های آبخیزداری پیشنهادی در طرح های مطالعاتی با روش های تصمیم گیری چند معیاره در حوزه ماهور میلانی، از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. با استفاده از روش مقایسه زوجی فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، معیارهای زمین شناسی، هیدرولوژی،خاک، فیزیوگرافی و اقتصادی-اجتماعی به همراه زیر معیار های مرتبط(11 زیر معیار)در نرم افزار (Expert choice) وزن دهی شدند که نتایج حاصل از این وزن دهی براساس نظریات خبرگان و کارشناسان می باشد. معیار هیدرولوژی با وزن0/57 با اهمیت ترین و معیار اقتصادی-اجتماعی با وزن 0/042کم اهمیت ترین معیار تشخیص داده شد. سپس لایه های رستری در محیط وزن دهی و در نهایت تلفیق شدند و نقشه شاخص ترکیبی بدست آمد. در نقشه نهایی برای اولویت بندی مکان های مناسب جهت احداث سازه های سنگ -سیمان و خشکه چین، منطقه مورد مطالعه به 3طبقه تقسیم گردید براین اساس مناطقی که بیشترین ارزش وزنی را داشتند به عنوان مناطق مناسب جهت اجرای سازه های اصلاحی تشخیص داده شدند و در نهایت با جانمایی سازههای پیشنهادی و اجرایی در مدل نهایی، میزان مطابقت این سازه ها با مدل بدست آمد که سازه های اجرایی سنگ و سیمان با 81/8 درصد بیشترین مطابقت را بامدل داشتند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سارا ایوبی ایوبلو

دانشجوی کارشناسی ارشد ،گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی ،دانشگاه یزد

محمد رضا اختصاصی

استاد، گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی ،دانشگاه یزد

محمد حسین مختاری

استادیار، گروه مدیریت مناطق بیابانی، دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی، دانشگاه یزد

علی مروتی شریف آبادی

استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری ،دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :