بررسی مفهوم حیاط مرکزی در تعاملات اجتماعی ساکنان آپارتمان هایمسکونی ( مطالعه موردی : مجتمع مسکونی باغ ونک و مجتمع مسکونی نیاوران )

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,719

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICICA01_0664

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394

چکیده مقاله:

با گسترش شهرها و رشد آپارتمان نشینی و تغییر در ساختار زندگی افراد ، ارتباط ساکنین با یکدیگر کم شد تا جایی که در برخی مواقع بعد از گذشت مدت زمان طولانی ، ساکنین یک آپارتمان یکدیگر را نمی شناسند . یکی از دلایلی که می تواند این موضوع را تشدید کند ، نبود فضایی مشخص برای تجمع ، تبادل نظر و آشنایی میان ساکنین با یکدیگر باشد . در معماری قدیمی ایران یکی از فضایی که هم ساکنین خانه و هم افراد دیگر در آن با یکدیگر ارتباط برقرار می کردند، حیاط مرکزی بود. این حیاط در اکثر مناطق ایران چه در خانه ها و چه اماکن عمومی وجودداشته و یکی از بهترین فضاها برای ایجاد ارتباط میان افراد با یگدیگر بوده است، به عبارت،دیگر مردم در حیاط مرکزی ، زندگی و زیست می کردند زیرا حیاط مفهومی چند عملکرددا شته ا ست. اما در آپارتمان های امروزی حیاط صرفا ف ضایی گذر گاهی ا ست که افراد را از خیابان به سمت واحد های م سکونی خود هدایت می کند. باتوجه به م سائلی که مطرح شد ، برآن شدیم که با باززنده سازی مفهوم حیاط مرکزی و بازگرداندن ارتباط میان ساکنین ،روح خانه را به آپارتمان ها باز گردانیم .دراین را ستا با برر سی موارد ذکر شده و درنهایت معرفی نمونه موردی هایی که از طرح حیاط مرکزی الگوبرداری کردند و آن را باتوجه به نیاز های روز خود تغییر و از آن بهره برده اند ، در صدد پیشنهادی برای ایجاد فضاهای باز داخل آپارتمان ها هم در سطح زمین و هم در ارتفاع ، باشیم. ، زیرا در نمونه های یاد شده در مقاله معماران ، حیاط را از فضایی صرفا گذرگاهی ، به فضایی پویا و پرتحرک که ساکنین در قسمت های مشخصی از آن به دور یکدیگر جمع شده با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، بدل کرده اند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

زهرا مهدوی

دانشجوی دانشکده هنر و معماری – دانشگاه علم وفرهنگ

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ]1[طبیبیان . منوچهر .90 -1389 . بازتاب ا صل سل ...
  • ]2[حائری، محمدرضا، 1375، خانه های ایرانی درمسیر ویرانی، معماری و ...
  • ]6[سلامی، سید غلامر ضا و ابراهیمی، سمیه، 1389، مقاله معماری ...
  • ]7[عینی فر، علیرضا، 1384 _ محدوده مجتمع های مسکونی و ...
  • ]8[پیرنیا، محمد کریم، 1384، معماری اسلامی ایران، انتشارات سرونیا دانش ...
  • ]11[قاجار خسروی _ محمد مهدی، برنامه ریزی و تجمیع قطعات ...
  • نمایش کامل مراجع