ارزیابی و تعیین علل آلودگی آبهای ساحلی خزر با استفاده از بررسی منابع آبی منتهی به دریا و آنالیز کاربریهای مجاور ساحل در محیط GIS

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 684

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICICA01_1012

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394

چکیده مقاله:

امروزه کشورها بیش از هر زمان دیگر در ارتباط دائم و مستمر با دریاها و اقیانوسها بوده که برخی از آنها عبارتند از: بهره برداری از منابع آبزی همچون ماهیها، بهره برداری از منابع معدنی بستر و زیر بستر دریاها و کف اقیانوسها، ضررورتهای استراتژیک، مسائل گردشگری و غیره. علاوه بر این رشد روز افزون جمعیت موجب افزایش فعالیتهای صنعتی و کشاورزی در مناطق ساحلی شده است که این امر در افزایش میزان فاضلابها و پسابهای ناشی از آنها تاثیر چشمگیری داشته است و تخلیه بیش از اندازه این آلایندهها به دریا موجب تخریب و نابودی اکوسیستمهای ساحلی موجود شده است. منطقه مورد مطالعه شامل آبهای ساحلی دریای خزر بوده که آلودگیهای موجود موجب افزایش بار آلودگی دریا و کاهش جمعیت منابع آبزی موجود گشته است. تا کنون به دلیل عدم بررسی جامع و تعیین علل ایجاد شرایط موجود اقدام جامع و مناسبی در این زمینه صورت نگرفته و افزایش بار آلودگی دریا طی سالیان اخیر خود گویای این مطالب میباشد. نظر به اهمیت موضوع، در این تحقیق ابتدا داده های کیفی خروجی رودخانههای منتهی به دریا و تالاب انزلی مورد بررسی قرار گرفتهاند. سپس به منظور بررسی و آگاهی کاربریهای مختلف مورد آنالیز قرار گرفت. آنالیزها در غالب پنج کاربری و فعالیت GIS از علل مقادیر کیفی موجود در محیط شاخص شامل: فعالیتهای کشاورزی، کارگاههای شن و ماسه، مناطق جمعیتی، فعالیتهای صنعتی و خدماتی (همچون بنادر، حمل و نقل دریایی، گردشگری و ...) صورت پذیرفت. نتایج تحقیق منجر به تعیین علل آلودگی دریا در هر بخش گشته و در نهایت با توجه به شرایط موجود جهت کاهش و کنترل اثرات پیشنهادات و راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها:

آلودگی آبهای ساحلی GIS بررسی کاربریها ، دریای خزر ، منابع آلاینده

نویسندگان

بهنام حذار

دانشجوی دکتری ریاضی کاربردی گرایش بهینه سازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، شرکت آب و فاضلاب منطقه 5تهران

سولماز محمدی

دانشجوی دکترای ریاضی، گرایش آنالیز عددی، شرکت آب دانش پارس

بهروز پیروز

کارشناس ارشد عمران آب، شرکت آب دانش پارس

هانا جوادی نژاد

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست، شرکت آب دانش پارس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :