ارائه راهکارهایی مناسب جهت توانمندسازی کودکان نابینا و کمبینا در درکفضا (مطالعه موردی: مجتمع آنکور برای کودکان نابینا و کمبینا در دنور)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,085

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICICA01_1076

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394

چکیده مقاله:

محیطهای شهری و فضاهای آموزشی، به عنوان مهمترین کالبدهای معماری، در ایجاد فرصت برای کودکان در راستای شکل دادن و یا تغییر شخصیتشان نقش بهسزایی دارد. شناخت کودکان نابینا و برقراری ارتباط متقابل بین ما و دنیای آنها، برای آموزش و دقت در امر درک فضا و همچنین تکیه بر حواس و بهرهگیری درست از مفاهیم معماری هنگام خلق فضا مؤثر میباشد. با وجود ارقام چشمگیر تعداد کودکان نابینا و کمبینا در کشور و نیاز مبرم به آموزش آنها در تمام زمینه ها، مسائل مربوط به فضاهای مورد نیاز آنها بر طبقاستانداردهای لازم کمتر مورد توجه جدی قرار گرفته است. همچنین با ایجاد بستری مناسب در درک فضا برای کودک نابینا میتوان به آنان هم فرصت حضور در جامعه بدون ترس با اعتماد به نفس و هم بازی پا به پای همسالان بینای خود داد و این خود نیازمند داشتن ذهنی باز و درکی درست از فضا تؤام با اندکی خلاقیت است. هدف مقالهی حاضر ارائه راهکارهایی برای کودک نابینا و کمبینا در درک فضا، با رعایت استانداردهای لازم در جهت مناسبسازی محیطهای آموزشی و جامعه به منظور توانمندسازی آنها میباشد. روش تحقیق استفادهشده در این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی میباشد. با تجزیه و تحلیل نمونهی موردی انتخاب شده، نتایج حاصل از این پژوهش در قالب جداول و تصاویری ارائه شده است. در نهایت بر مبنای نتایج بهدست آمده میتوان زمینهای را برای ارائه راهکارهای طراحی، متناسب با نیازهای این قشر و بر اساس استانداردهای لازم فراهم کرد.

نویسندگان

سیده مرضیه طبائیان

عضو هیئت علمی تمام وقت گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفها( خوراسگان)، ایران

مژگان جهانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، ایران-

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیدوار‌الف. سیر تاریخی آموزش _ پرورش استثنایی در ایران. سازمان ...
  • دبیری اصفهانی، ع . آموزش و پرورش دانش آموزان استثنایی: ...
  • شریفی درآمدی، پ. روانشناسی و آموزش کودکان و نوجوانان نابینا. ...
  • کاکاوند، ع. روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی .چاپ سوم، تهران ...
  • کریمی درمنی، ح. توانبخشی گروه‌های خاص. چاپ اول. تهران: انتشارات ...
  • نمایش کامل مراجع