تاثیر جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی چند پاسه بر روی خواص مکانیکی و ریزساختار ناحیه جوش

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 761

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICME12_206

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1392

چکیده مقاله:

فرآیند جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، فرآیندی نوین اتصال آلیاژهای فلزی در حالت جامد می باشد. این فرآیند بدلیل انجام اتصال در حالت جامد نسبت به فرآیندهای جوشکاری ذوبی برتری زیادی دارد. در جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی در برخی از موارد برای از بین بردن برخی عیوبی مانند حفرات، ترکها و مک ها جهت بهبود کیفیت جوش و خواص دانه بندی ناحیه جوش از جوشکاری چند پاسه استفاده می کنند. هدف از این تحقیق تاثیر اجرای فرآیند جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی چند پاسه بر روی ریز ساختار و خواص مکانیکی و آلیاژ الومینیوم 5050 می باشد. بدین منظور نمونه ها آلومینیوم با یک، دو، سه وچهار پاس تحت فرآیند جوشکاری در سرعت دورانی و پیشروی ثابت به ترتیب 1000rpm و 50 میلی متر بر دقیقه قرار گرفت. سپس به بررسی خواص مکانیکی و ریزساختار ناحیه جوش هریک از نمونه ها پرداخته شد. نتایج حاصل نشان داد که افزایش تعداد پاس های جوشکاری اندازه دانه بندی را از پاس دوم به بعد افزایش میدهد و هم چنین سبب گسترده تر شدن منطقه HAZ می شود که منجر به این شد که اکثر شکستها در آزمون کشش در این منطقه رخ دهد. از طرفی به علت ازدیاد حرارت ورودی ناشی از ازدیاد پاس های جوشکاری به ناحیه جوش استحکام کششی و درصد ازدیاد طول کاهش می یابد.

نویسندگان

نامدار کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سلمان نوروزی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محسن شاکری

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مصطفی حبیب نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :