بررسی شرایط رای داوری در نظام حقوقی ایران

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 840

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMEH02_462

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

یکی از شاکله های جامعه ی مدنی، واگذاری بخش هایی از حاکمیت به نهادهای مردمی غیردولتی و نیز اعمال سیاست عدم تمرکز در بخش های دولتی است . بنابراین همان گونه که توسعه ی سیاسی به معنای توزیع قدرت سیاسی جامعه در بین نهادهای مردمی در حوزه های مختلف و واگذاری واقعی حاکمیت سیاسی به آنان می باشد،یکی از آثار پذیرش اندیشه توسعه ی قضایی، ایجاد نهادهای مشابه در حوزه ی وظایف قوه ی قضائیه و واگذاری بخشی از مسئولیت های این قوه به آنان است . امروزه با توجه به موانع مختلف همچون تشریفات طولانی و پیچیده رسیدگی دادگاه ها، هزینه های زیاد دادرسی، وجود قوانین زیاد و دست و پاگیر، بسیاری از اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی ترجیح می دهند که برای حل و فصل اختلافات خود به داوری تمسک جویند . در نتیجه امروزه داوری درحل و فصل اختلافات نقش بسزایی دارد و مزایای استفاده از آن به عنوان یکی از شیوه های جایگزین حل و فصل اختلافات، موجب گرایش روز افزون به آن گردیده است . اما مسله ای که این مقاله پیش روی خود دارد بررسی شرابط صحت رای داوری است. .اجرای آرای داوری تا زمانی که دارای شرایط مصرح در قانون باشد و در چارچوب قوانین مشخص داوری و باید ها و نبایدهای آیین دادرسی مدنی صادر شده با شد قابل اجراست در غیر این صورت برابر همان قانون قابل ابطال است و فاقد اعتبار میباشد

کلیدواژه ها:

داوری ، قانون آیین دادرسی مدنی ، حکم ، شرا یط رای داوری ، فصل خصومت

نویسندگان

سعید تیموری

کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دورانت، ویل، 1372، تاریخ تمدن، ترجمه احمد آرام و دیگران، ...
  • مدنی، جلال الدین، (1379)، آیین دادرسی مدنی _ ج 1، ...
  • صدرزاده افشار، محسن، (1373)، آیین دادرسی مدنی و بازرگانی، جلد ...
  • نمایش کامل مراجع