رتبه بندی شرکتهای پتروشیمی پذیرفته شده دربورس و فرابورس اوراق بهادار تهران با استفاده ازتکنیک های تصمیم گیری چند شاخصه (آنتروپی و تاپسیس)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 579

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMHCONF01_495

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله:

تحقیق حاضر شرکتهای پتروشیمی موجود در بورس و فرابورس اوراق بهادار تهران را به عنوان یکی ازمهمترین ارکان اقتصادی کشور مورد بررسی و ارزیابی قرارمی دهد و با استفاده از مدل های تصمیم گیری چندشاخصه رتبه بندی می نماید. از آنجا که سرمایه گذاران و ذی نفعان برای سرمایه گذاری نیاز دارند تا از ابعادمختلف عملکردی شرکت ها به خصوص ابعاد مالی آگاهی داشته باشند، لذا در این تحقیق نسبت های مالی بهعنوان شاخص ها و معیارهای تحقیق در نظر گرفته شد. از طریق ادبیات تحقیق و مشورت باخبرگان، بیست و چهار نسبت مالی به عنوان شاخصها و معیارهای پژوهش انتخاب گردید و جهت غربالنمودن شاخصهای تعیین شده، با استفاده از پرسشنامه و در طیف پنج گزینه ای لیکرت نظرات خبرگان وتحلیل گران مالی بازار سرمایه، جهت تعیین میزان اهمیت هر یک از نسبت های مالی به دست آمده در رتبه -بندی شرکت های پتروشیمی موجود در بورس و فرابورس اوراق بهادار حاصل گردید که با استفاده از آزمونآماری «تی تک نمونه ای» هیجده نسبت مالی به عنوان شاخص های عملکردی تاثیرگذار در رتبه بندی اینشرکتها تعیین گشت. پس از محاسبه ی نسبت های مالی، با استفاده از تکنیک آنتروپی شانون، اوزان مربوطبه هر یک از شاخص ها، تعیین شد و شرکت های منتخب پتروشیمی، با استفاده از مدل TOPSIS براساساوزان به دست آمده رتبه بندی شدند. نتایج حاصل از مدل رتبه بندی نشان داد که شرکتهای پتروشیمی خراسان، مارون، خارک و زاگرس در بین یازده شرکت پتروشیمی منتخب در این تحقیق در سال 1392موفقتر عملکرده و عملکرد مالی مناسبی را دارا بودند.

نویسندگان

محمود محمدی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی

مهدی حمیدی آرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی (نویسنده مسؤول)

مهدی بیگلرخانی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی شرکت پتروشیمی جم

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :