مقایسه الگوریتم های فرا ابتکاری بهینه ساز در عیب یابی سازه ها

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,561

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOHACC01_237

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

در این مقاله، تشخیص محل و شدت خرابی در سازه ها با استفاده از الگوریتم های مختلف بهینه سازی وتغییرات انرژی کرنشی مودال المان های سازه بررسی شده است. الگوریتم ها بررسی شده در این پژوهش شامل الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات (PSO)، جستجوی هارمونی (HS)، الگوریتم جستجوی فاخته (CS) و الگوریتم جستجوی گرانشی (GSA) می باشد. معمولا خرابی موجب کاهش سختی سازه و در نتیجه تغییر خصوصیات مودال سازه می شود. در این مطالعه، با استفاده از تغییرات انرژی کرنشی مودال المان اندیس خرابی هر المان بدست آمده، محل و شدت خرابی تعیین می شود. محاسبه این تغییرات تنها به چند مود شکل اندازه گیری شده و ماتریس سختی المان نیاز دارد. اختلاف بین اندیس خرابی سازه ی خراب واقعی و مدل شده به عنوان تابع هدف الگوریتم های بهینه سازی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش بر روی سازه ی خرپایی به صورت عددی پیاده سازی شده است. نتایج روش پیشنهادی نشان می دهد که این روشها به طور موفقیت آمیزی محل وقوع و شدت خرابی را در سازه با دقت خوبی تعیین می کنند. با این وجود بین الگوریتم های مطرح شده الگوریتم CS قابلیت بهتری در جستجوی فضا مسئله داشته و در نتیجه دقت بالاتری در تشخیص خرابی در سازه ها دارد.

کلیدواژه ها:

عیب یابی سازه ه ، الگوریتم بهینه ساز ی اجتماع ذرات (PSO) ، الگوریتم بهینه سازی جستجوی هارمونی (HS) ، الگوریتم بهینه سازی جستجوی فاخته (CS) ، الگوریتم بهینه سازی جستجوی گرانشی (GSA)

نویسندگان

رامین قیاسی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواف، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

محمد رضا قاسمی

دانشیار گروه مهندسی عمران دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

یاسر بینایی

دانشجوی دکترای مهندسی کامپیوتر و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواف ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس، فردوس، ایران

حمید رضا غفاری

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد فردوس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس، فردوس، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :