بررسی رابطه بین شکل معماری فضاهای آموزشی با انگیزش درونی آموزش پذیری دانش آموزان (مطالعه موردی: دبستان های پسرانه شهر تبریز)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 639

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOHACC01_865

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

یکی از موضوعاتی که امروزه مورد توجه متخصصان در حوزه های تعلیم و تربیتی است، چگونگی رابطه بین یک فضا یا به عبارت دقیق تر، شکل معماری فضای آموزشی و ابعاد آن با آموزش پذیری دانش آموزان می باشد. از سویی پاسخ به این سوال که آیا بالا بودن سطح کیفیت محیط آموزشی، رابطه مستقیمی با انگیزش دانش آموزان جهت دانش پذیری بیشتر دارد یا خیر، موضوعی است که در چند دهه اخیر در مجامع علمی مطرح می شود. تعیین رابطه شکل معماری فضاهای آموزشی با انگیزش درونی در دانش آموزان دبستان های پسرانه شهر تبریز، هدف اصلی این مقاله می باشد. به همین منظور تعدادی از مدارس دبستان و دانش آموزان آنها که در سال تحصیلی 94-93، در مدارس انتخاب شده مشغول به تحصیل بوده اند به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و برای این -پژوهش از آنها به عنوان نمونه موردی بهره گرفته شد. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی بوده و ابزارهای گردآوری داده ها در این پژوهش عبارت بوده اند از: پرسشنامه، مصاحبه با افراد مطلع و همچنین مراجعه به کتب و سایت های مرتبط در این حوزه. نتایج بدست آمده نشان می دهد که از بین دانش آموزان مورد مطالعه، آن گروهی که دارای مراکز و فضاهایی با طراحی و فرم معماری بهتر از نظر و دیدگاه خود دانش آموزانی که مشغول به تحصیل هستند، رغبت بیشتری به درس خواندن و کلاسهای آموزشی نشان می دهند نسبت به گروهی که از نظر محیطی در فضایی با کیفیت پائین تر قرار دارند. همچنین از روی زیبائی و سرزندگی محیط و اجزاء محیط آموزشی، به میزان قابل توجهی می توان انگیزش درونیشان را برآورد کرد. یعنی در مجموع، از بین موارد متعدد دیگری از خصوصیات مانند، صفات شخصیتی اساتید، کارکنان و همکلاسیان و غیره و متغیرهای دیگری از قبیل توانایی و استعداد فردی و روش های تربیتی و غیره، نسبت آموزش پذیری گروه اول به گروه دوم، به میزان زیادی بالاتر می باشد.

نویسندگان

محمد موهبتی

کارشناس معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

لاچین پهلوان علمداری

دکتری معماری و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آرمسترانگ، چومی و دیگران. (1379). آموزش معماران سلطان زاده، هرندی ...
  • اسپالدینگ، چریل لین. (1389). انگیزش در کلاس درس. ترجمه حسن ...
  • عریضی، حمیدرضا؛ عابدی، احمد و تاجی، مریم. (1391). رابطه رفتارهای ...
  • مصطفایی، علی. (1385). بررسی تاثیر آموزش راهبردهای فراشناختی بر منبع ...
  • ویتن، وین. (1392). روان شناسی عمومی. ترجمه سید محمدی. تهران: ...
  • _ Internationa Conference On Human, Architecture, Civil Engineering and City ...
  • Aken, J.E. Van (2005 .) Valid Knowledge for the Professional ...
  • Bandura, A. (2005). The evolution of social cognitive theory. Great ...
  • Chang M-M (2005). Applying self-regulated learning strategies in a web-based ...
  • Fan, W. & Williams, C. M. (2010). The effects of ...
  • Gravich, J. I., Barber, D. R (2010). Metacognition and IT: ...
  • Kusurkar R, Croiset G, Ten Cate OTJ (2011). Twelve tips ...
  • نمایش کامل مراجع