بررسی تاثیر پارامترهای موج بر روی بازتاب امواج از موج شکن سکویی با استفاده از روش مدل فیزیکی

سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,352

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS05_090

تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1387

چکیده مقاله:

موج شکن سازه ای است که در برابر امواج دریا مقاومت کرده و محیطی امن برای کشتیرانی و لنگرگاهها بوجود می آورد. یکی از متداولترین انواع موج شکن ها، موج شکن های توده سنگی (یا سنگریزه ای) می باشد. موج شکن های توده سنگی را با توجه به واکنش آن ها نسبت به طوفان طرح، می توان به حالت پایدار پویا (شکل پذیر) و پایدار ایستا طراحی نمود. طراحی موج شکن های شکل پذیر بر مبنای پایداری دراز مدت سازه تحت تاثیر موج طرح صورت می گیرد. یعنی آنکه شکل هندسی سازه پی از برخورد امواج دریا تغییر شکل داده تا نیم رخ آن به حالت پایدار نهایی برسد. موج شکن های شکل پذیر بعلت استفاده از دانه بندی عریض تر، استفاده بهینه از خروجی واقعی معدن، بکارگیری ماشین آلات ویژه کمتر و کاهش زمان ساخت و هزینه های اجرایی کمتر نسبت به موج شکن های توده سنگی سنتی (پایدار ایستا) موجب گردیده است در چند دهه اخیر طراحی و احداث آن در کشورهای در حال توسعه بخصوص کشورمان مورد توجه ویژه ای قرار گیرد. از آنجایی که عموما محققان به پایداری موج شکن های شکل پذیر و توصیف نیم رخ آن پرداخته اند. تاکنون از عملکرد هیدرولیکی و سازه ای اینگونه از موج شکن ها تحلیل دقیق و جامعی وجود ندارد. بدین منظور با توجه به افزایش استفاده از این گونه سازه ها در ایران و در نتیجه نیاز مبرم و روز افزون کشور به تحقیق در این زمینه، تحقیق حاضر به بررسی اثر پارامترهای موج بر روی بازتاب امواج از موج شکن سکویی با استفاده از روش مدل فیزیکی پرداخته است که هدف از آن بررسی کیفی و کمی از عملکرد هیدرولیکی سازه و ارائه روابط و نمودارهای تجربی ساده ای است که طراح بتواند بر اساس آنها رفتار بازتاب موج را پیش بینی نماید.

نویسندگان

نوید حاجی سیدی

کارشناس ارشد فیزیک دریا، مهندسین مشاور طرح نواندیشان

وحید چگینی

دکتری مهندسی ساحل و سازه های دریایی مرکز تحقیقات تحقیقات حفاظت خاک و آ

محمدرضا بنادرزاده ماهانی

کارشناس ارشد فیزیک دریا مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Manقard, E.P.D. and Funke E.R. , The Meaurement of Icident ...
  • چگینی. وحهد، راهنمای طراحی موج شکن _ جلد دوم)، مجصوعه ...
  • _ [4] حاجی سدی نوید _ بررسی +ارامترهای موج بر ...
  • Sigurdarson S. , Vizgosson G. _ Benediktsson S. _ Berm ...
  • _ Interational Con. on Coastal ad Port Eng. In Developing ...
  • نمایش کامل مراجع