مدل عددی جهت پیش بینی حرکت میعانات گازی ناشی از ریزش اتفاقی در منطقه دریایی عسلویه

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,781

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS07_059

تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1385

چکیده مقاله:

مدل عددی سه بعدی براساس حل معادلات حاکم ناویراستوکس و پیوستگی با تأثیر سرعت باد متغیر و چگالی متغیر جریان میعانات گازی – آب ، جهت پیش بینی حرکت سطحی لکه میعانات گازی ناشی از حادثه ریزش اتفاقی در منطقه دریایی عسلویه شبیه سازی شده است. سپس با استفاده از معادله غلظت وتأثیر پارامترهای متغیر چشمه و چاه ( مانند تبخیر، حلالیت و پخش عمودی) ، مدل سه بعدی برای حرکت ذرات میعانات گازی در ستون آب بدست آمده است.برای حل معادله فرارفت در مدل ازالگوریتم بالاسوی وزن دار ترابرد مثبت معین چند بعدی1 استفاده شده است. اساس این الگوریتم ، طرحواره ساده پادجریانسواست که در آن از مفهوم سرعت پاد پخش برای تعدیل اثر پخش موجود در طرحواره استفاده می شود .توسط مدل، توزیع غلظت ذرات میعانات گازی و جهت سرعت جریان طی 14تا 42ساعت پس از حادثه ریزش اتفاقی در نزدیکی سطح آب و در ترازهای 5 , 10و 15متر از سطح آب بررسی شده است. نتایج نشان می دهد در تابستان گستردگی ذرات به سمت ساحل و در زمستان به دور از ساحل می باشد که با سایر تئوریهای معتبرو تجربیات انجام شده سازگاری دارد. نتایج نشان می دهد در زمستان میانگین سرعت جریان 0.59- 0.052 متر بر ثانیه و در تابستان 0.245- 0.0365متر بر ثانیه است .در زمستان تبخیر میعانات گازی در دمای میانگین 24.9درجه سلسیوس طی 48ساعت 42.17درصد بوده و در تابستان در دمای میانگین 38.4درجه سلیسوس طی 48ساعت 62.24 درصد می باشد.در زمستان نفوذ ذرات میعانات گازی بدلیل آشفتگی بیشتر در عمق افزایش داشته و در تابستان بدلیل پایداری و نیروی شناوری ، تجمع ذرات بیشتر در سطح مشاهده شده است و حلالیت میعانات گازی طی 48 ساعت، 0.0385 درصد بوده است .

کلیدواژه ها:

مدل عددی ، حرکت میعانات گازی ، روش تفاضل محدود صریح ، توزیع غلظت ذرات ، عدد اشمیت ، عدد ریچارد سون و منطقه دریایی عسلویه

نویسندگان

شهلا حبیبی واحد زنجانی

واحد علوم و تحقیقات تهران

مسعود ترابی آزاد

استادیار گروه فیزیک دریا – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

علی اکبر بیدختی

استاد موسسه ژئوفیزیک – دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - Chao, Xiaobo and et al _ (2001) , _ ...
  • - Chao _ Xiaobo and et al _ (2003) _ ...
  • - Daniel , Pierre , (1992) _ _ A Numerical ...
  • _ Korotenko, K.A. and et al ., (2000), _ Prediction ...
  • -Lipps , F.B , (1990) , _ The Anelastic Ap ...
  • S molarkiewicz , P.K., (1984) , _ Fully Multi dimensional ...
  • _ S molarkiewicz , P. K.L .Margolin, (1 99 8) ...
  • نمایش کامل مراجع