بررسی تاثیر تسهیم دانش بر دستیابی به مزیت رقابتی با در نظر گرفتن توانمندسازی روانشناختی و چابکب سازمانی به عنوان متغیرهای میانجی(مورد مطالعه:صنعت تاسیسات ساختمانی در استان اصفهان)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 481

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPEEE01_0814

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

امروزه دانش به عنوان تنها منبع استراتژیک مزیت رقابتی در اقتصاد جهانی شناخته شده است. نیازهای مشتریان دائما در حال تغییر است و سازمان ها بایستی خود را با این شرایط وفق دهند. سازمان ها برای بقا در محیط به شدت رقابتی امروزی باید دانش جدید را در سازمان خود ایجاد نموده، توزیع کرده و آن را تبدیل به کالاها و خدمات نمایند. برای رسیدن به این هدف، بایستی مقوله دانش درون سازمان ها مدیریت شود. از آن جا که منابع انسانی باارزش ترین عامل تولید و مهم ترین سرمایه و منبع اصلی ایجاد کننده قابلیت های اساسی هر سازمانی به شمار می آید، یکی از مؤثرترین راه های دستیابی به مزیت رقابتی در راستای تسهیم دانش، کارآمد تر کردن کارکنان سازمان هاست. پژوهش حاضر ترکیبی از مطالعه توصیفی و همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کارکنان شرکت های فعال در صنعت تاسیسات ساختمانی در استان اصفهان بوده که از میان آن ها تعداد 440 نفر، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از چهار پرسش نامه معتبر تسهیم دانش، توانمندسازی روانشناختی، چابکی سازمانی و مزیت رقابتی استفاده شد، پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد و داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار اس پی اس اس و اموس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان می دهد که تسهیم دانش هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم از طریق توانمندسازی روانشناختی و چابکی سازمانی بر دستیابی سازمان به مزیت رقابتی تاثیر گذار است.

کلیدواژه ها:

مدیریت دانش-تسهیم دانش-توانمند سازی روانشناختی-چابکی سازمانی و مزیت رقابتی

نویسندگان

مرجان محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد-دانشکده اقتصاد و امور اداری-دانشگاه اصفهان

رایحه بهرامی نژاد جوقانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد-دانشکده اقتصاد و امور داری-دانشگاه اصفهان

مرسا آذر

دانشجوی کارشناسی ارشد-مدیریت آموزشی-دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :