تحلیل فضایی سطوح توسعه یافتگی نواحی روستایی دهستان های استان لرستان با استفاده از روش وزندهی Fuller Triangle سلسله مراتبی و مدل رتبه بندی Vikor و سطح بندی با روش تحلیل خوشه ای

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 438

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPEEE01_2158

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

بررسی و شناخت وضعیت توسعه یافتگی روستاها و علل موثر در این امر در نظام برنامه ریزی توسعه کشور اهمیت بسزایی دارد. سنجش درجه توسعه یافتگی روستایی عموما با استفاده از شاخص های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی صورت می پذیرد. موانع موجود در مسیر توسعه روستایی نیز در سایه ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ... قابل شناسایی و مطالعه می باشد. استان لرستان علیرغم اینکه از محورهای ارتباطی مهم، موقعیت جغرافیایی و کشاورزی، گردشگری مناسب، ظرفیت بالقوه در بخشهای معدنی و صنعتی و ... بهره مند است. متاسفانه به علل متعدد به جایگاه شایسته ای در توسعه ناحیه ای و ملی دست نیافته است. این مقاله سعی دارد تحلیل فضایی توسعه یافتگی دهستان های استان لرستان را به شیوه توصیفی تحلیلی و با استفاده از جمع آوری داده ها به صورت کتابخانه ای مورد توجه و بررسی قرار دهد. که در این راستا از روش وزندهی Fuller Triangle سلسله مراتبی و مدل رتبه بندی Vikor استفاده می شود. ضمن اینکه در پایان با خوشه بندی (Clustering) سطح توسعه یافتگی روستایی دهستانهای استان به تفکیک شهرستان نیز تحلیل می شود. همچنین تلاش می گردد با تحلیل علمی در جهت کاهش عدم تعادل های روستایی استان راهکارهای مناسبی ارائه گردد.

نویسندگان

امید امیدی شاه آباد

دانشجوی دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :