تبیین مدل معیارهای طراحی مشترک برای فرآیند تعادل بینخلوت و تعامل اجتماعی در ساختمانهای بلند مرتبه نمونه موردی برجمسکونی تجاری تفریحی در بابلسر

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 504

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICRSIE01_188

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

خلوت وتعامل اجتماعی دو مفهوم متقابل به حساب می آیند، اما توجه به این نکته که، تأکید بیش از اندازه برخلوت می تواند موجب انزوای اجتماعی و تعامل خارج از کنترل موجب ازدحام شود، لذا ایجاد تعادل بین خلوت و تعامل اجتماعی را امری مهم بیان میداریم.هدف از این پژوهش، تبیین مدل علی میان مولفه های طراحی مشترک بین دو مفهوم خلوت و تعامل اجتماعی در ساختمانهای بلند مرتبه می باشد. با بکارگیری ایده های حاصل از مدل تحقیق، می توان مولفه های طراحی را به گونه ای در فرآیند طراحی لحاظ کرد که، تعادل بین حس خلوت و تعاملات اجتماعی برای کاربران به صورت حداکثری احساس شود. به این منظور در این تحقیق بر پایه جدول پیشنهادی ین و همچنین سوالات تحقیق از روش تحقیق پیمایشی یا زمینه یابی و تحلیل داده ها بر اساس آمار استنباطی استفاده شده است.در پژوهش حاضر ابتدا با پرداختن به سازوکارهای خلوت و تعامل به روش کیفی و با مروری بر نظریات مرتبط با موضوع، به وجود ارتباط بین دو مفهوم میرسیم. سپس به منظور رسیدن به مولفه های مشترک تاثیر گذار از آزمون نگرش سنجی اساتید و صاحب نظران استفاده شده است. پس از بررسی پایایی و روایی ابزار تحقیق، به روش آماری و به کمک نرم افزار AMOS 23 ، عوامل تاثیر گذار به روش تحلیل عامل تاییدی استخراج شده وبر اساس تحلیل ها، مدل طراح ریزی گردیده است. یافته های نتایج تحیق براساس مدل شامل میزان تاثیر گذاری هریک از معیارها و ریز معیارهای مشترک بین دو مفهوم خلوت و تعامل اجتماعی برای نیل به تعادلبین آنها در ساختمان بلند مرتبه می باشد. از جمله این معیارها در زمینه تعادل بین دو مفهوم شامل معیارهای روانشناسی محیطی، کالبدی، اجتماعی و فرهنگی می باشد.

نویسندگان

سید علی سیدیان

استاد یار گروه معماری دانشگاه مازندران)

آزاده قهاری

دانشجویی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی پردیسان) -

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آلتمن، ا. محیط و رفتار اجتماعی:خلوت، فضای شخصی، قلمرو و ...
  • عینی فر، ع. عوامل انسانی- محیطی موثر در طراحی مجموعه ...
  • لنگ، ج. آفریینش نظریه معماری: نقش علوم رفتاری در طراحی ...
  • فرگاس، ج. روانشناسی تعامل اجتماعی، رفتار میان فردی، ترجمه خشایار ...
  • اگلابچی، م و گلابچی، م. مبانی طراحی ساختمانهای بلند، موسسه ...
  • بنتلی، ا. و همکاران. محیط های پاسخ ده: کتاب راهنمای ...
  • امک اندرو، ف. روانشناسی محیطی، مترجم غلامرضا محمودی، نشر وانیا، ...
  • -yin. R.k. "Case study. Design and method , Califormia".us 2003. ...
  • Aksamija A. "Toward a better urban life: integration of cities ...
  • Mir m. a. "Integrated design of safe skyscrapers :problems. Chaiienges ...
  • Goettsch. J." How tall buildings meet the ground is as ...
  • نمایش کامل مراجع