ارزیابی مشخصات رفتار لرزه ای ساختمانهای میان مرتبه فولادی دارای ساختار مقاوم دوگانه تحت اثر جنبشهای موج گونه زمین در حوزه نزدیک گسل

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 574

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU02_0743

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

یکی از روشهای دقیق جهت تعیین تقاضاهای لرزه ای سازه ها در برابر یک زلزله مشخص، تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی میباشد. از آنجا که پاسخ سازه به زلزله ورودی خصوصا در تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی، بسیار حساس است، برای کاهش عدم قطعیت و برآورد آماری بهتر، یک مجموعه از زلزله های حوزه نزدیک و دور انتخاب میشود. تجربه زلزله های گذشته بویژه زلزله های اخیر، نشان میدهد که جنبش زمین در نزدیکی گسل خصوصیات ویژه ای دارد و از چند نظر با خصوصیات حرکات زمین در مناطق دور از گسل متفاوت است. استفاده از ساختار دوگانه متشکل از قاب محیطی خمشی و قاب مهاربندی شده، برای بهبود رفتار غیرخطی و افزایش سختی در ساختمانهای میانمرتبه و بلند است. در این پژوهش سه مدل سازهای 15 طبقه با استفاده از نرم افزار sap2000 مدلسازی و طراحی شده است و رفتار سازه ای مدلهای سازه ای با مجموعه ای از شتابنگاشتها تحت تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی بر اساس آیین نامه 2800 ویرایش سوم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پارامترهای پاسخ دینامیکی سازه مورد مطالعه،نشاندهنده مقادیر بیشتر برش پایه و سرعت نسبی در نگاشتهای حوزه نزدیک گسل میباشد و مشاهده شد که پارامترهای پاسخ در این سیستم سازه ای عملکرد لرزه ای مطلوبی را در نواحی دور و نزدیک گسل نشان میدهد. مطالعه رکورد های حوزه نزدیک قوی چون بم و رینالدی و سیلمار تاثیر بیشتر مدهای بالاتر را به سازه اعمال مینمایند که نتیجه آن افزایش نیازها در طبقات فوقانی و میانی است.

کلیدواژه ها:

ساختمانهای میان مرتبه ، قاب محیطی دوگانه ، رکورد حوزه دور و نزدیک ، تحلیل دینامیکی تاریخجه زمانی غیرخطی

نویسندگان

محسن رئوفی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه خوارزمی:

افشین مشکوه الدینی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی:

جعفر کیوانی قمصری

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی:

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :