بررسی کاربرد پساب در روند تغییرات کیفی خاک و عملکرد گیاه

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 903

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICW01_140

تاریخ نمایه سازی: 10 آبان 1389

چکیده مقاله:

با توجه به کمبود آب در مناطق خشک و نیمه خشک ( مانند ایران ) در اجرای تدابیری به منظور توسعه و بهره برداری از منابع آبی جدید ، به ویزه در بخش کشاورزی استفاده از پساب ها ، فاضلاب های صنعتی و شهری می تواند مورد توجه قرار گیرد . با این شیوه نه تنها کمبود آب کشاورزی تا حدی جبران می شود بلکه از آثار سوء تخلیه بی رویه فاضلاب ها و خسارت های ناشی از آن به محیط زیست نیز جلوگیری خواهد شد. با توجه به اینکه پساب های شهری خیلی کم تحت تاثیر خشکسالی قرار می گیرند لذا فاضلاب تصفیه شده در صورت راهبردهای مدیریتی متناسب با شرایط هر منطقه یک منبع آبی مطمئن جهت استفاده مجدد در کشاورزی خواهد بود. با این توصیف این پژوهش با دو تیمار آبیاری (پساب و آب معمولی) و دو عمق( 30-15) و ( 10-0) سانتی متر، در 3 تکرار بر روی خاک های منطقه رامهرمز تحت کشت گیاه ریحان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با هدف ارزیابی کیفی تیمارهای آلودگی به پساب و اثر کاربرد زراعی آن بر برخی خصوصیات خاک طراحی و اجرا شد . به همین منظور پیش از کاشت و پس از برداشت گیاهان، نمونه برداری از خاک صورت گرفت . پساب کاربردی از نظر پارامترهای آلودگی نظیرTSS و COD در مرز مجاز می باشد و طی روند تصفیه PH پساب تغییر محسوسی نداشته است. تحلخل خاک و درصد رطوبت ظرفیت زراعی در اثر کاربرد پساب در مقایسه با شاهد با افزایش مدت زمان آبیاری افزایش معنی دار داشته است و این افزایش معنی دار داشته است و این افزایش در عمق میانی بیشتر بوده است. نسبت جذب سدیم خاک در اثر کاربرد پساب و آب معمولی نسبت به شرایط اولیه کاهش معنی دار داشته است ولی این کاهش در مورد آب معمولی بیشتر بوده است. مقدار بیکربنات در اثر آبیاری با پساب افزیش معنی دار داشته است. و در اثر آبیاری با آب معمولی کاهش می یابد و به دلیل گنجایش بافری خاک تاثیر معنی دار بر PH خاک نداشته است.

نویسندگان

پیوند پاپن

کارشناس ارشد خاکشناسی ، سازمان آب و برق خوزستان

خوشناز پاینده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بینا، ب (مترجم).1372. مطالع اثر زمان- درجه حرارت برروی مرگ ...
  • علیزاده..1375. استفاده از پساب تصفیه خانه های فاضلاب در آبیاری ...
  • Ayers R. S. and D. E. W. Westcot.1985, Water Quality ...
  • Cheng, A, C, A.L. Page, and J. E. Warnek. (1983).soil ...
  • Mamedov, _ and F.mikhailov, (2002). "Hydraulic properties and erosion of ...
  • patterson.R. A. (1996). _ Soil hydraulic conductivity and domestic wastewater". ...
  • نمایش کامل مراجع