برآورد از راه دور تبخیر و تعرق واقعی روزانه با استفاده از الگوریتم SEBAL با به کار گیری داده های ماهواره 8 Landsat مطالعه موردی دشت شرق اصفهان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 588

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICWESD01_180

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

برآورد صحیح تبخیر و تعرق اهمیت زیادی در مدیریت منابع آبی دارد اهمیت این مسیله در صورتی که در محدوده مورد خشک و نیمه خشک قرار داشته باشد به وضوح قابل مشاهده است. در این تحقیق هدف، بررسی ارزیابی و کارایی مدل سبال برای تخمین تبخیرو تعرق دشت سگزی با توجه به موقعیت خشک و نیمه خشک بودن منطقه با استفاده از تصویر لندست 8 مربوط به تاریخ 02/06/2015 می باشد. به این منظور پس از انجام پیش پردازش ها که معمولا تصحیحات هندسی و رادیومتریک است، الگوریتم سبال در محیط نرم افزاری MATLAB ،اجرا گردید. به این منظور، ابتدا میزان تابش خالص Rn با توجه به دمای سطح زمین و پوشش گیاهی و میزان انرژی های رسیده به زمین محاسبه گردید. سپس، شار گرمایی خاک G بدست آمد تا میزان قابلیت انتقال گرما به داخل خاک مشخص شود. بعد، برای محاسبه میزان شارگرمای محسوس H ،که تعیین کننده هدر رفت انرژی از خاک به سمت فضا می باشد، محاسبه گردید. در این مرحله ابتدا، پیکسل های گرم و سرد تعیین،و سرعت و ارتفاع باد غالب میزان H برای هر دو پیکسل یاد شده، محاسبه و پس از آن به کل منطقه تعمیم داده شد .نهایتا، پس از تعیین مقدار شار گرمای محسوس، تبخیر و تعرق محاسبه گردید. نتایج به دست آمده از بررسی خروجی های به دست آمده در تحلیل های مکانی نشان داد که تبخیر و تعرق واقعی بدست آمده در محدوده بین 0/2تا 0/8 میلیمتر در ساعت می باشد. به منظور ارزیابی دقت نهایی روش، از تحلیل میانگین مربع خطا RMS و داده های سینوپتیک منطقه که مقدار متوسط 0/1 بدست آمد استفاده شد. نتایج نهایی حاصل شده حکایت از قابلیت خوب SEBAL در تعیین تبخیر و تعرق واقعی در منطقه مورد مطالعه دارد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

نوید مسلم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی فارس

احمد مختاری

استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Lopez-Urrea, R., Martیn de Santa Olalla, F., Fabeiro, C. & ...
  • گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه محقق اردبیلی، 6 تا ...
  • Gundekar, H. G., Khodke, U. M, & Sarkar, S. (2008), ...
  • Snyder, R. L., Orang, M., Matyac S., & Grismer ME ...
  • Chandrapala, L., m. wimalasuriya. (2003), "Satellite measuremens supplemented with meteological ...
  • Bastiaanssen, W.G.M., E.J.M. Noordman, H. pelgrum, G. Davids and R.G. ...
  • Hong, S.; Hendrickx, J. M.; Allen, R. G. (2008), "Comparison ...
  • Kinoti, M, J, Z., and Su, W.T., (2009), "Using satellite ...
  • Wang, X., Zhang, C, . and Wei, j., (2010), "Application ...
  • نمایش کامل مراجع