توسعه فرهنگ خلاقیت مشارکتی در سازمانها

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,824

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IDEASQOM01_004

تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1391

چکیده مقاله:

مشارکت همه جانبه و به ویژه فکری کارکنان سازمان جهت تحقق اهد اف آن سازمان ضرورتی اساسی است ،چنانچه افراد خلاق و صاحب اندیشه تعالی سازمان با تفکر و خلاقیت مشارکتی سازمان را یاری دهند انواع مسائلسازمانی راحتتر و سریع تر حل خواهد شد. تفکر و خلاقیت مشارکتی ، موجب هم افزایی تفکر و خلاقیت تک ت ک افراد سازمان می شود. لازمه توسعه این تفکر فرهنگ سازی ، اصلاح فرهنگ سازمانی و مدیریت فرهنگ خلاقیت ونوآوری در سازمان می باشد . موانعی همچون فقدان انگیزه و عدم اعتماد به کار گروهی، عدم توجه به نظرات کارکنان ، نقد ناپذیری ، محافظه کاری و مدیریت مستبدانه ، از مهمترین موانع تفکر و خلاقیت مشارکتی محسوب می گردد . .مهندسی مجدد فرهنگ سازمانی، آموزش و فرهنگ سازی ، مهندسی مجدد نظام های مدیریتی از جمله نظام پیشنهادات ، تقویت کار گروهی و تقدیر از کارکنان خلاق ، از جمله مهمترین راهکارهای توسعه فرهنگ خلاقیت مشارکتی در سازمان می باشد . اهمیت مشارکت نیروی انسانی در پیشبرد اهداف سازمانی موضوعی غیرقابل انکار می باشد، خصوصا مشارکت گروهی بصورت خلاقانه برای حل مسائل سازمانی بسیار حائز اهمیت است . اهمیت این موضوع به علت افزونی فضای رقابتی بین سازمانها و مراکز صنعتی مختلف ، ضرورت توسعه مستمر مزیت رقابتی و لزوم خلاقیت و نوآوری میباشد، از طرفی چنانچه نظام پیشنهادات در سازمانها و مراکز صنعتی از تفکر خلاق جمعی .. استفاده نماید مسائل و معضلات سازمان جهت نیل به هدف و آرمان های سازمان راحتتر حل میشود....، عنصر‹‹ خلاقیتCreativity باعث سامان دهی و سازماندهی نظام پیشنهادات می شود، اگرچه تحقق این مهم مستلزم رفع موانع و محدودیتهایی است که در این نوشتار بررسی شده است. خلاقیت و نوآوری در سازمانها به ضرورتی اجتناب ناپذیری مبدل گردیده، زیرا فضای رقابتی ایجاد شده بین سازمانها ایجاب میکند تا فرایند های خلاقیت و نوآوری تقویت یابد. تحقق این امر مستلزم تغییر و تحول فرهنگ سازمانی است، اگر چه قبل از هرگونه تغییر مبنایی در فرهنگ سازمانی لازم است موانع و محدودیت های تفکر خلاق گروهی برطرف شود

نویسندگان

سیدمحمدرضا سبحانی پور

فوق لیسانس مدیریت سیستمهای اطلاعاتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -ده گام به سوی تقویت خلاقیت نویسنده : حفری بام ...
  • - شهرآرای، مهرناز - مدنی پور، رضا مقاله: سازمان خلاق ...
  • - آقایی فیشانی، تیمور، خلاقیت و نوآوری در انسانها و ...
  • نمایش کامل مراجع