رویکرد سود هر سهم در شرایط رکود تورمی(تحقیق موردی: 15 شرکت عضو بورس اوراق بهادار صنعت مواد دارویی. زیرگروه تولید داروهای شیمیایی و گیاهی)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,295

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IECEUS01_128

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1393

چکیده مقاله:

با توجه به ویژگی های ساختاری اقتصاد ایران، کسری بودجه های مکرر، بی انظباطی مالی دولت و آثار اخیر تحریم ها شامل افزایش قیمت مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات، کاهش فروش نفت و افزایش قیمت دلار، رفتار غیرعقلایی بازار در مورد آثار تحریم ها وقوع پدیده ی رکود تورمی که یک از بدترین بیماری های اقتصادی به خصوص برای کشورهایی مانند ایران که وابسته به واردات مواد اولیه ی صنعتی و صادرات نفتی می باشد و اکنون در شرایط تشدید تحریم ها با کمبود مواد اولیه صنعتی (رکود) و افزایش قیمت این مواد (تورم) در اثر ا فزایش قیمت دلار مواجه شده دور از انتظار نبوده است. هدف از این مقاله تجزیه و تحلیل رفتار سود هر سهم شرکتهای صنعتی مواد دارویی عضو بورس اوراق بهادار در شرایط بروز علائم رکود تورمی می باشد. رقم حاصل از سود هر سهم فقط ارزشی اسمیست که در شرایط تورمی نمی تواند از قدرت پیش بینی کنندگی و مقایسه ای لازم برخوردار باشد. بنابراین سعی ما بر درنظر گرفتن میزان واقعی سود هر سهم با استفاده از کاربرد شاخص قیمت ها بوده است. جامعه آماری این تحقیق 15 شرکت عضو بورس اوراق بهادار صنعت مواد دارویی زیرگروه تولید داروهای شیمیایی و گیاهی می باشد. دوره ی زمانی مورد بررسی ما دوره ای 8 ساله از سال 1384 تا سال 1391 بوده است که دوره ای بلند مدت با آثار رکود تورمی شدید به ویژه در دو سال آخر که تحریم ها و به تبع آن نرخ رکود تورمی شدت بیشتری داشته است می باشد. در این دوره چند مورد عطف های اقتصادی از نظر بروز علائم بیماری رکود تورمی اتفاق افتاده است که تاثیر آن مورد بررسی قرار می گیرد. برای تجزیه و تحلیل داده های آماری و آزمون فرضیه ها از مدل رگرسیون خطی ساده و همبستگی و ضریب تعیین استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین نرخ رکود تورمی که یکی از آثار تحریم های اقتصادیست و سود هر سهم اسمی رابطه ی معنی داری وجود ندارد و سود هر سهم (متغیر وابسته) نمی تواند آثار نرخ رکود تورمی را به عنوان متغیر مستقل بیان کند اما بین سود هر سهم تعدیل شده (واقعی) و نرخ رکود تورمی رابطه ای معنی دار و خطی وجود دارد اما نوع رابطه معکوس است. یعنی سود هر سهم آثار نرخ رکود تورمی را به عنوان متغیر مستقل بیان می دارد که این اثر بر سود هر سهم منفی می باشد و با افزایش نرخ رکود تورمی میزان سود هر سهم واقعی کاهش می یابد.

کلیدواژه ها:

سود هر سهم ، رکود تورمی ، شاخص قیمت ها ، مدل رگرسیون خطی ساده و همبستگی و ضریب تعیین

نویسندگان

راضیه شکوری مقدم

دانشجو کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه بین المللی پیام نور عسلویه

مینا شکوری مقدم

دانشجوی کارشناسی حسابداری، دانشگاه صنعت نفت تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نظری، محسن، (1390)، اقتصاد کلان ...
  • آذر، ‌عادل، (385 1)، آمار وکاربرد آن در مدیریت، تحلیل ...
  • کرمی، زینب، (386 1)، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر ...
  • بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران _ _ 1391/1/2)، شاخص کل ...
  • رویایی، رمضانعلی(1372)، حسابداری تورمی و توسعه حسابداری در ایران، مجله ...
  • سازمان حسابرسی، (389 1)، استاندارد شماره 30 ...
  • خبر گزاری تسنیم، مرکزآمار ایران، (6 1392/3/1)، جدول و نمودار ...
  • Davidson, S, Stickney, C.P. and Weil, R.(1979). Inflation Accounting, New ...
  • Morris, R. C. (1 975).Evidence of the Impact of Inflation ...
  • Sweeny, H. (1 973). Stabilized Accounting, New York: Holt. ...
  • Vickrey.D. W. (1976). GeneralPrice - Level Adjusted Historical Cot Statement ...
  • نمایش کامل مراجع