بررسی سری زمانی تغییرات نسبت ارزهای اصلی و اثر آن در تعیین زمان بهینه برای اخذ وام از موسسات مالی و بانک های خارجی جهت تامین مالی فعالیت های صنعتی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 621

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IIEC10_304

تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393

چکیده مقاله:

نوسانات نرخ ارز یکی از عوامل تاثیرگذار و در عین حال ابهام آمیز در حفظ و تامین فعالیت های مالی واحدهای صنعتی است. استفاده از تکنیکهای سری زمانی برای ارزیابی اقتصادی امری اجتناب ناپذیر است. این تکنیک که متکی بر مشاهدات زمانی است با کمک آمارهای موجود و قابل دسترس، امکان تجزیه و تحلیل و پیش بینی آینده جهت برآورد موقعیت های ناشناخته را فراهم می نماید. پیش بینی برآوردیرا در مورد رویدادهای آینده در اختیار می گذارد و میتواند تجارب گذشته را به پیشبینی حوادث آینده بدل سازد. در سالهای اخیرپیش بینی، به شیوه طرح تقاضا در کسب وکار روزانه شرکتهای سازنده تبدیل شده است. پیش بینی قیمت نقش عمده ای در بهینه سازی تولید، بازاریابی و استراتژی بازار دارد. علاوه بر این موارد نقش مؤثری در سیاستهای دولت دارد. چرا که دولت سیاستهای خود را نه صرفاً بر مبنای وضعموجود، بلکه بر مبنای پیش بینیهای کوتاه و بلند مدت از متغیرهای کلیدی اقتصادی از جمله قیمت نفت و گاز و غیره تدوین نموده و به مورد اجرا میگذارد. بدیهی است که میزان صحت پیش بینی ازجمله رموز موفقیت این سیاستها میتواند به شمار آید. چنین اهمیتی باعثشده تا تحقیقات در زمینه مدلها و تکنیکهای پیش بینی در چند دهه اخیر، با شتاب بیشتری مواجه شوند. پیش بینی در شاخه های مختلف علوم از قبیل زنجیره تأمین، برنامه ریزی حمل و نقل، پیش بینی در اقتصاد، مخابرات، تولید، پیش بینی هوا و شرایط جوی، زمین لرزه، کاراییبازیگران و تیمهای ورزشی کاربرد دارد. در این مطالعه سعی شده است با بررسی گام های تحلیلی گومری در تجزیه و تحلیل سری های زمانی، بهترین زمان جهت تامین مالی واحد های صنعتی مشخص گردد به گونه ای که با تعیین زمان مطلوب اخذ وام و تعیین میزان بهینهبازپرداخت در اقساط تعیین شده کمترین زیان ناشی از نوسان ارز به واحدهای صنعتی تحمیل شود. در این مقاله نسبت یورو به دلار و تغییرات آن مورد بررسی قرار گرفته و بهترین زمان با مدل ارائه شده برای تامین مالی بر پایه واحد یورو مشخص گردیده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مصباح الدین سلامی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع دانشگاه فردوسی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی

سید محمد اطیابی

عضو هیئت علمی انسیتو پاستور ایران، تهران گروه فناوری های نوین

هاله بخشنده

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فاطمی قمی، محمد تقی، پیش بینی و تجزیه و تحلیل ...
  • نیرومند، حسینعلی، تجزیه و تحلیل سری زمانی دانشگاه فردوسی مشهد ...
  • و 8 بهمت ماه 1392 27-2& _ _ ...
  • _ Procedia, Volume _ 2012 Pages Zhao Xin e, Wang ...
  • Structural breaks in public finances in Central and Eastern European ...
  • نمایش کامل مراجع