ارتقای کیفی سیمای شبانه در بافت های تاریخی از طریق نورپردازی نمونه موردی : محور امام خمینی ، حدفاصل میدان حسن آباد و میدان توپخانه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,779

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ILDC01_086

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

چکیده مقاله:

مقاله زیر به عنوان رساله کارشناسی ارشد رشته طراحی شهری در سال 1390 ارائه شده ،که به تحلیل و بررسی تاثیر نورپردازی در کیفیت سیمای شبانه شهرها بویژه بافت های تاریخی می پردازد . امروزه آنچه از شهر و فضاهای شهری در ذهن شهروندان نقش می‌بندد اغلب مربوط به تصویری است که آنها روز هنگام از شهر خود دریافت می‌کنند، زیرا اغلب طراحان شهری ما ، طراحی شهری را تنها در اقدامات کالبدی و به روز خلاصه می کنند ، به گونه ای که با تاریکی هوا تمامی ‌خلاقیت‌ها و هنرهایی که برای آن کوشیده اند به یکباره در تاریکی شب محو می‌شود.در حالیکه نور همواره بخشی تفکیک ناپذیر از محیط زندگی انسان بوده ، به طوری که طبق نظریه لینچ ، ایجاد تصویری واضح از هر محیطی ، جریانی دو جانبه بین ناظر و منظر مورد مشاهده وی می باشد ،که در صورت نبودن نور و وجود تاریکی این جریان دو جانبه قطع، و فرد ناظر تصویری از آن فضا در ذهن خود نخواهد داشت و ارتباطش با آن فضا بریده خواهد شد. همچنین این تاریکی باعث خواهد شد تا رفتارهایی که به دور از حوزه بصری دیگران راحت تر انجام می شود را بیشتر امکان پذیر سازد، به گونه ای که با عدم آشکار شدن سیمای کالبدی شهر به علت تاریکی اولین گام به سوی به وجود آمدن فضایی بدون دفاع و آسیب پذیر برداشته می شود. بنابراین مقوله نور و نورپردازی در فضاهای شهری به عنوان یکی از عناصر غیر کالبدی منظر شهری تاثیر بسیار زیادی در کیفیت فضا خواهد داشت به طوریکه با بررسی جنبه های مختلف نورپردازی چون زیبایی شناختی - زیست محیطی - ادراکی ، روانی و جنبه های اقتصادی می تواند تاثیرات کیفی متفاوتی چون ایجاد حس ایمنی و امیت ، افزایش خوانایی محیط ،افزایش سرزندگی شهری، ایجاد حس زمان و دیدن آسمان شبانه شهرها و افزایش کارایی انرژی ، هوبیت ، عدالت اجتماعی را در فضاهای شهری و در جهت ارتقای کیفیت سیمای شبانه ایجاد نمود تا در نهایت بستر رویداد های انسانی در توسعه چشم انداز معاصر شهری قرار گیرد .

نویسندگان

شایلی شجاعی

تهران ، بزرگراه اشرفی اصفهانی، خیابان شهید نیک زارع، کوچه پیروزی ۳، مجتمع میخک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • booklet 1, information on lighting application 1ه _ Licht(2008) :lighting ...
  • booklet 16, information _ lighting application , Frankfurt :ه - ...
  • booklet :ه _ Licht(2002) :'lighting for safety on roads paths ...
  • _ Licht(2010) :city marketing، 1 booklet 16 , information on ...
  • _ Van_Santen, Ch. .(2006): "Light Zone City: Light Planning in ...
  • نمایش کامل مراجع