اثر افزایش منگنز سیم جوش بر ریزساختار، خواص مکانیکی و مقاومت به ترک گرم فلز جوش فولاد X70 در جوشکاری زیر پودری لوله های اسپیرال انتقال گاز

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,183

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INCWI08_011

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1385

چکیده مقاله:

اثر افزایش منگنز بر کاهش احتمال ترک گرم در جوشکاری زیر پودری فولادهای کربن – منگنزی و میکروآلیاژی به اثبات رسیده است، اما این افزایش نباید باعث تغییرات نامطلوب در خواص متالورژیکی و به تبع آن خواص مکانیکی فلز جوش شود. لذا از آنجایی که مقدار منگنر فلز جوش در این فرایند بوسیله پارامترهایی نظیر ترکیب فلز پایه، سیم جوش و پودرجوش کنترل می شود و مقدار بهینه ای برای آن وجود دارد، هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر افزایش منگنز سیم جوش بر ریز ساختار، خواص مکانیکی و مقاومت به ترک گرم فلز جوش بوده است. در این راستا، سه مقدار مشخص منگنز انتختاب شده و جوشکاری ابتدا در شرایط آزمایشگاهی مطابق با الزامات EN 760 , EN 756 و سپس در شرایط عملی تولید لوله های اسپیرال انتقال گاز به جنس X70 و ضخامت 19/8 mm تحت الزامات کیفی استانداردهای IPS , API 5L انجام شد. نتایج حاصل از متالوگرافی نمونه ها بوسیله میکروسکوپ نوری و SEM حکایت از کاهش اندازه دانه تمام فازها (فریت سوزنی، فریت اولیه و فریت با فاز دوم منظم) و افزایش مقدار فریبت سوزنی در ازای کاهش مقدار فرید اولیه (عمدتا فریت مرز دانه ای) و فریت با فاز دوم منظم با افزایش منگتز داشت. نتایج حاصل از آزمونهای خواص مکانیکی نیز نشان دادند که ازایش منگنز سبب افزایش استحکام و سختی فلز جوش می شود اما در مورد چقرمگی ضربه ای و درصد ازدیاد طول مقدار بهینه ای در 1/4% منگنز مشاهده شد و دلیل کاهش چقرمگی در بالاترین مقدار منگنز به افزایش سختی پذیری تشکیل میکروفیلم های مارتنزیتی و کاربیدهای مرز دانه ای در محل برخورد دانه های فریت سوزنی نسبت داده شد. به علاوه بررسی های آماری نشان دادند که افزایش منگنز تا مقدار بهینه 1/4 درصد سبب کاهش ترک های گرم به میزان 4 سانتیمتر بر 100 متر خط جوش شده است.

نویسندگان

نوید پورکیا

شرکت لوله و تجهیزات سدید و دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی، انتخاب و روش

پیروز هویدا مرعشی

استادیار دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ]- Maier. P.; Faulkner, R.G. _ of Thermal _ And ...
  • _ _ _ _ carvalho, A.L. M; Strang wo، d ...
  • لاذکادستر، جی.اف.مبانی جوشکار ی. تر جعمه محمدر ضا افضلی، ویرایش ...
  • نمایش کامل مراجع