ارائه الگوی فرآیند مدیریت تاخیرات در اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی با رویکردچرخه دمینگ به منظور افزایش بهره وری منابع آب

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,433

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INCWR02_063

تاریخ نمایه سازی: 14 خرداد 1390

چکیده مقاله:

نیاز روز افزون جمعیت کشور به غذا و فرآورده های کشاورزی ایجاب می کند که با بکار گیری پیشرفتهای علمی وکاربرد فناوری، امکانات بالقوه منابع آب و خاک کشور مورد بهره برداری مفید و موثر قرار گیرد. بهبود و افزایش راندمان آبیاری با ایجاد شبکه های آبیاری و زهکشی، یکی از راههای تحقق این امر بوده که موجب صرفه جویی در مصرف کنونی آب و توسعه امکانات بالقوه منابع آبی کشور خواهد شد. علیرغم تلاش جدی به اجرای این شبکه ها، طولانی شدن زمان اجرا، علاوه بر تحمیل هزینه های فراوان به کلیه ذینفعان پروژه و افزایش مناقشات و نارضایتی بین آنها، موجب هدر رفتن منابع کشور و تاخیر در توسعه بخش آب و کشاورزی شده است. با توجه به حضور تاخیرات به عنوان یک مشکل و مسئله در کنار پروژه های آبیاری و زهکشی، موانع اجرای این پروژه ها از طریق مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه و پرسشنامه با خبرگان، جمع آوری شد و راهکارهای اجرایی برای حذف یا کاهش اثرات این مشکلات مورد سنجش قرار گردید. نتایج حاصله و روش اجرای آن ،در قالب یک الگویی، براساس تفکر بهبود مستمر در اجرای پروژه با تکنیک چرخه دمینگPDCA) و فرآیند چرخه حل مسئله ارائه شده است. در پایان، تاثیرالگوی پیشنهادی بر کاهش زمان، هزینه و ریسک، افزایش کیفیت (بعنوان چهار عامل اصلی محدوده مدیریت پروژه)، افزایش رضایت ذینفعان، کاهش تعارضات و بهره وری آب در پروژه های آبیاری و زهکشی از خبرگان این پروژه ها موردسوال و ارزیابی قرار گرفته است که نشان از موثر بودن آن بر شاخصهای ذکر شده می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سیامک نوری

دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران

توکل قبایی

دانشجوی کارشناسی ارشد – گرایش مدیریت اجرایی دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :