شناسایی موانع در مسیر تخلیه اضطراری و ارزیابی و ضعیت تاثیر این گلوگاهها در مسیر خروج (نمونه موردی ایستگاه امام خمینی در خط 2 مترو تهران)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,141

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM06_228

تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393

چکیده مقاله:

بشر در طول چند دهه گذشته، متوجه شده است که حوادث شدید مانند زلزله، سیل های ساحلی، باران های سیل آسا،برف و شرایط سرمای شدید به تهدید ایمنی و حالت ارتجاعی زیرساخت ها و سیستم های حمل و نقل تبدیل شده اند.حوادث ثانویه زلزله، به عنوان مثال، آتش سوزی، قطع برق، انفجار لوله های آب و فروریختن ساختمان، چالش های بزرگی در برابر آمادگی اضطراری در حمل و نقل و زیرساخت ها است. بنابراین هنگام مواجهه با این تهدیدات، یکی از پاسخ هایاضطراری مهم تخلیه جمعیت پیاده با خیال راحت و کارآمد است. فرآیند تخلیه برای عبور و مرور ایستگاه های قطار شهریمی تواند توسط عواملی از جمله عدم امکانات، خسارت در راه مسافر، و یا مواد خطرناک تحت تاثیر قرار گیرد. یک سری عوامل در طی فرایند تخلیه در مسیرهای تخلیه باعث کاهش بهره وری تخلیه می شوند، به عنوان مثال تنگناها .برایشناسایی تنگناها در طی فرایند تخلیه، دو روش مشاهده مستقیم و روش کمی استفاده می شود. در این پژوهش مفهوم سطح خدمات ارائه شد و پس از آن با بسیاری از مطالعات بررسی سطح خدمات برای پله ها، راه ها، ایستگاه ها و غیره انجام شد. مدل های کامپیوتری مختلف، مورد استفاده قرار گرفت. این مدل های شبیه سازی می تواند انیمیشن های زنده از روندحرکت عابر پیاده در فضا را مدل کند. علاوه بر این با ترکیب نتایج شبیه سازی با مفهوم سطح خدمات، جمعیت تحت فشار و مناطق بالقوه تنگنا نیز مشخص شد. برای این نوع از ارزیابی اطلاعاتی از اجزای ساختمان اصلی، از جمله: راهرو، راه هایسواری، پله برقی، گردان و غیره به دست آمد و یک انتزاع از روند تخلیه اعمال شد. نتایج مشخص کرد که روند تخلیه از رابطه جریان تراکم و همچنین رابطه سرعت چگالی برای جریان های عابر پیاده در راه پله ها و .. تبعیت می کند، با این حال زیرساخت های مختلف ممکن است ظرفیت ارائه خدمات متفاوت داشته باشند. به عنوان مثال، برخی درگاه های ورودی تنهامی تواند عبور جریان های عابر پیاده در حدود 1.2 فرد در هر ثانیه در هر متر را داشته باشد. پس این نوع زیرساخت ها به تنگنا نسبت داده می شود

نویسندگان

هادی بیدابادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت در سوانح طبیعی دانشگاه تهران

سعید گیوه چی

استادیار دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

احمد نوحه گر

استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

محمد منتظری

معاون متروی تهران و استاد مدعو دانشگاه علم وصنعت