توسعه سامانه اطلاعاتی مدیریت بحران بر بستر موبایل 1MODIS ، نمونه موردی: پایلوت "سامانه آنی و مکان مبنای ارزیابی خسارات سازمان پیشگیری ومدیریت بحران شهر تهران

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 568

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM07_075

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394

چکیده مقاله:

جهت انجام تصمیم گیری در فاز پیشگیری از بحران، سازمان های ذیصلاح نیازمند دسترسی به اطلاعات حیاتی)توصیفی و مکانی( در زمان مناسب و با دقت و صحت کنترل شده در قالب استفاده از پایگاه داده های مکانی میباشند که بر اساس آن ها تصمیمات مورد نیاز را در سریع ترین زمان ممکن اتخاذ و از بروز بحران پیشگیری نمایند، بدیهی است در صورت دسترسی نداشتن به اطلاعات در زمان موردنیاز و با دقت مناسب به ناچار پروسه تصمیم گیری در فازمدیریت بحران در دستور کار قرار خواهد گرفت. با توجه به اهمیت دسترسی به اطلاعات، خلا وجود یک سیستم آنلاین جمع آوری اطلاعات در هر 2 فازپیشگیری از بحران و مدیریت بحران کاملا محسوس است. بر این اساس، بکارگیری فناوری های نوین و میان رشته ای جهت ایجاد تحول در سیستم های سنتی و متداول جمع آوری و تحلیل اطلاعات برای استفاده در پروسه های تصمیمگیری بشدت مورد نیاز است. با توجه به گستردگی استفاده از تلفن های همراه و قابلیت های فراوان تکنولوژی های اطلاعاتی و ارتباطی کهدرون آن ها تعبیه شده است، همچنین بسیاری ویژگی های دیگر همچون در دسترس بودن، قابلیت حمل و استفاده آسان برای همه افراد و...، لزوم حذف سیستم های سنتی جمع آوری اطلاعات مبتنی بر کاغذ و پروسه های زمان بر و پر اشتباه وحرکت به سوی سیستم های مبتنی بر فناوری های روز و تلفن های همراه هوشمند دیده می شود. در این خصوص سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با همکاری پژوهشکده بین المللی ژئوانفورماتیک دانشگاه تهران، نسبت به پیاده سازی سامانه پایلوتMODISاقدام نمودند. در این مقاله به بررسی روش های سنتی و متداول که توسط ارزیابهای سازمان جهت جمع آوری و تحلیل گزارش های مرتبط با پیشگیری و مدیریت بحران و مقایسه با روش تجمیع وتحلیل گزارش ها با استفاده از سامانه MODISپرداخته می شود، همچنین به بررسی ویژگی و قابلیت ها سامانه از جمله استفاده از نقشه ها جهت نمایش گزارشات، نقاط قوت و زیر ساخت های سامانه با ارایه نمونه عملیاتی آن پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها:

موبایل ، پیشگیری و مدیریت بحران ، سیستم اطلاعاتی.MODIS

نویسندگان

حامد جلیلیانی

پژوهشکده ژئوانفورماتیک دانشگاه تهران

سجاد احمدی رودی

پژوهشکده ژئوانفورماتیک دانشگاه تهران

علی درویشی بلورانی

پژوهشکده ژئوانفورماتیک دانشگاه تهران

علی احمدی رستمی

سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران