تعیین حد استخراج روباز - زیر زمینی کانسار مس چهار گنبد

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,006

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IOPMC01_014

تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1386

چکیده مقاله:

منطقه چهارگنبد در جنوب غربی کرمان واقع بوده و کانی سازی مس در این ناحیه عموما در محل تقاطع گسل های چهارگنبد و مضطر صورت گرفته است. در این مقاله با توجه به گسترش و پر شیب بودن ماده معدنی و وجود شرایط مناسب برای معدنکاری، زیر زمینی، حد استخراج روباز – زیر زمینی تعیین شد. برای تعیین حد استخراج، چهار پیت فرضیکه کف انها به ترتیب در افق های + 2357 ، +2325، +2275، +2225 می باشد. در نظر گرفته و نسبت های باطله برداری پیت های فوق به ترتیب (20 به 1) ، (16 به 1)، (24 به 1) و (28 به 1) محاسبه گردید. همچنین هزینه های روش روباز برای هر یک از اینچهار پیت محاسبه شد. در موردکانسار مس چهار گنبد که یک کانسار رگه ای پر شیب می باشد بایدمقرون به صرفه بودن روش استخراج زیر زمینی در مقایسه با روباز نیز بررسی گردد. با توجه به وضعیت رگه، استفاده ازچاه قائم جهت باز کردن کانسار چهار گنبد مناسب ترین حالت خواهد بود. برای تعیین روش استخراج زیر زمینی مناسب، از روش های عددی و کیفی مختلفی استفاد شد، که از میان این روش ها، روش UBC به عنوان بهترین روش انتخاب گردید بررسی ها نشان داد که روش استخراج انباره ای به عنوان مناسب ترین روش استخراج زیر زمینی برای این کانسار می باشد. هزینه های استخراج هر تن کانسنگ به روش انباره ای، به منظور ادامه استخراج در هر یک از پیت های چهارگانه، محاسبه و با توجه به قیمت کنسانتره تنی 3706000 ریال، درآمدهای حاصل از استخراج نیز محاسبه گردید. در نهایت برای انتخاب حالت بهینه، مجموع ارزش سرمایه ای خالص گزینه های استخراج روباز و زیر زمینی برای هر یک ازچهار پیت فرضی به ترتیب 14233 ، 20931، 21096 و 3850 میلیون ریال گردید. مقایسه این ارقام نشان داد که پیت شماره 3 (با نسبت باطله برداری 24 به 1) به عنوان مطلوب ترین و سودآورترین حالت بوده و افق +2275 متری به عنوان حد روباز – زیر زمینی معرفی می گردد.

نویسندگان

اصغر مالکی القلندیس

سرپرست معدن مس چهارگنبد، شرکت معادن مس چهارگنبد کرمان

محمدمهدی صابری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد استخراج معدن، بخش مهندسی معدن، دانشگاه شه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :